Haberler

Koza İpek Holding ve Şirketlerine Kayyum Atanması Kararı

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve BBP Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğinin kayyum atanmasına karar verdiği Koza İpek Holding'in yönetim merkezini ziyaret etti.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve BBP Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğinin kayyum atanmasına karar verdiği Koza İpek Holding'in yönetim merkezini ziyaret etti.

Holdingin İstanbul Yolu'ndaki binasına gelen Gök, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yaşananları büyük bir dehşet ve üzüntü içinde izlediklerini söyleyen Gök, anayasal güvence altındaki mülkiyet hakkının devlet eliyle yok edilmek istendiğini savundu. Gök, "Bugün bir mülkiyet, devlet eliyle iktidarın emrine sunulmak isteniyor. Mafyanın çek senet tahsilatı gibi devlet bugün bir şirketi AKP iktidarının emrine sunmak istiyor. Böyle bir tablonun hukuk devletinde, demokrasilerde yeri yoktur. Yapılanların tümü Anayasa'nın ayaklar altına alınmasıdır" diye konuştu.

Kimse hakkında, kesinleşmiş mahkeme kararı olmadan ceza uygulaması yapılmasının mümkün olmadığını ifade eden Gök, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak bugün mahkeme olmadan, deliller tartışılmadan ve kimsenin kendisini savunmasına fırsat verilmeden, bir savcının talebiyle bir şirkete baştan ceza kesildiği bir soruşturma yaşıyoruz. Böyle bir tablo dünya adalet sistemi içinde yoktur. Şu ana kadar Türkiye'de de yoktu. İktidar, el konulan şirketin sahip olduğu medya kanallarıyla halkın haber alma ve haberleşme hürriyetine de ağır bir darbe vurmaktadır. Atanmak istenen kayyumların her biri AKP ile içli dışlı olan kişilerdir. Bu yapılanlara sesini yükseltmeyenler bilmelidir ki yarın sıra onlara gelecektir. Böyle hukukun tüm unsurlarının yok edildiği bir ortam, Türkiye'nin layık olduğu bir ortam değildir. Türkiye bu ortamı aşacaktır. Halkımızın sağduyusuna güveniyoruz."

CHP'nin her zaman hukukun yanında olduğunu dile getiren Levent Gök, "Bu yaşananlar Muharrem ayında gerçekleşiyor. Yüzyıllar önce haksızlığa karşı boyun eğmeyen Hazreti Hüseyin'i anma günlerini geçirdiğimiz bugünlerde herkes bilmelidir ki haksızlığa karşı  mücadele devam edecektir" dedi.

Cezanın, yargılamanın ardından kesilmesi gerektiğini söyleyen Gök, daha yargılama yapılmadan cezanın kesilmesi ve bir şirketin mülkiyet hakkının hoyratça ve mafyavari yöntemlerle el değiştirmesinin kabul edilebilir olmadığının altını çizdi. Gök, "Hukuk herkese lazımdır. Bir gün bu hukuksuzluğu yaratanlar da hukuku arayacaklardır. Biz her zaman olduğu gibi hukukun yanında olacağız. Bugün bu yaşanan hukuksuzluğun karşısında duruyoruz. Bundan sonra da yaşanacak hukuksuzluklar karşısında CHP sesini yükseltecektir" ifadesini kullandı.

"Teşebbüs hürriyetine darbe"

Partililerle birlikte holding binasına gelen BBP Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar da Cumhuriyet tarihinde hiç görülmemiş  bir biçimde bugün teşebbüs hürriyetine darbe vurulduğunu savundu.

Vatandaşların haber alma özgürlüğünün önünün kesildiğini belirten Yanar, "Siyasi iktidarın bu davranışını kabullenmek mümkün değil. Müslüman iş adamlarına karşı göstermiş oldukları bu tutumu keşke PKK'ya yardım eden iş adamlarına karşı da göstermiş olsalardı" diye konuştu.

BBP Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Hakkı Öznur ise ülkesine bağlı, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü savunmuş mütedeyyin insanlara terörist muamelesi yapıldığını öne sürdü.

Öznur, "Biz şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun yol arkadaşlarıyız. Biz Alperenler, zalimlere baş kaldırmayı, zulme boyun eğmemeyi Hazreti Hüseyin'in mektebinde öğrendik. Parti devletine boyun eğmedik, eğmeyiz. İstihbarat devletine de boyun eğmedik, eğmeyiz. Burada vatan, Allah diyen insanlar var. Nasıl bu insanlara terörist muamelesi yaparsınız?" dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

İpek Holding Levent Gök Koza Ekonomi Haberler

title