Haberler

Koza İpek Holding'deki Arama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, İstanbul milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Eren Erdem'in katılımıyla "Medyaya Baskıları İnceleme Komisyonu" kurulduğunu belirterek, "Çalışmalara Bugün gazetesi ve televizyonlarına baskın yapıldığı için buradan başladık" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, İstanbul milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Eren Erdem'in katılımıyla "Medyaya Baskıları İnceleme Komisyonu" kurulduğunu belirterek, "Çalışmalara Bugün gazetesi ve televizyonlarına baskın yapıldığı için buradan başladık" dedi.

Berberoğlu, Çakırözer ve Yarkadaş'la Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans desteği sağladığı iddiasıyla Koza İpek Holding'in 23 şirketinde yapılan arama üzerine Mecidiyeköy'deki İpek Medya Grubu'na gelerek, yetkililerle görüştü.

Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Enis Berberoğlu, "medyaya bazı baskınların olabileceği" konusundaki söylentilerin gerçekleşmeye başlaması nedeniyle kaygılı olduklarını söyledi.

CHP olarak bu konuda tepkisiz kalamadıklarını ifade eden Berberoğlu, "Benimle beraber Utku Çakırözer, Eren Erdem ve Barış Yarkadaş'ın içinde bulunduğu 'Medyaya Baskıları İnceleme Komisyonu' kurduk. Çalışmalara Bugün gazetesi ve televizyonlarına baskın yapıldığı için buradan başladık" diye konuştu.

Berberoğlu, Cumhuriyet, Sözcü, Taraf, Zaman ve Birgün gibi medya kuruluşlarını da ziyaret edeceklerini belirterek, "Yarın 16.00'ya kadar ziyaretleri tamamlayacağız. Görüşmelerimizde bilgi paylaşımında bulunacağız. Edindiğimiz bilgileri de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile paylaşacağız ve onların da yol göstermesiyle medyanın özgürlüğü açısında nasıl bir mücadele vermemiz gerektiği yönünde rota belirleyeceğiz" bilgisini verdi.

Berberoğlu, seçim öncesinde böyle bir aramanın yapılmasının manidar olduğunu savundu.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da perşembe günü tezkere görüşmeleri sürerken, gündem dışı söz alarak, partileri adına medyaya yönelik baskı iddialarını gündeme getireceklerini aktardı.

Bu arada, Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü ve yazarı Ekrem Dumanlı da binaya gelerek yetkililerle görüştü.

Bir grup da binanın önünde aramaları protesto etti.

Kaynak: AA / Güncel

Enis Berberoğlu Utku Çakırözer Barış Yarkadaş İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title