Haberler

Koza Operasyonunda 7 Kişi Serbest! Akın İpek Hakkında Tutuklama Talebi

Güncelleme:

Koza İpek Holding'e yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 7 kişi serbest bırakıldı. Akın İpek, hakkında ise "yokluğunda tutuklama" talep edildi.

Koza İpek Grubu'na yönelik dün başlatılan operasyonda 7 kişi gözaltına alınmıştı. Ankara Adliyesine getirilen 7 kişi savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakıldı. Akın İpek hakkında ise "yokluğunda tutuklama" talep edildi.

Koza İpek Holding binasında dün düzenlenen operasyonun ardından holding binasında polisin başlattığı arama işlemlerine bugün de devam etti. Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı doğrultusunda polis, Koza İpek Holding'in medya grubu hariç 23 şirketinde arama yaptı. Operasyon kapsamında 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Koza Altın Genel Müdürü İsmet S.'de bulunuyordu. Koza-İpek Holding operasyonunda gözaltına alınan 7 kişi adli kontrol ile serbest bırakıldı.

Koza İpek Grubu'nun Ankara Yenimahalle'deki yönetim binasında polis ekiplerinin araması gece boyu sürdü.

İPEK'İN ANNESİ HOLDİNG BİNASINDA

El konulan malzemeler saat sabah 05:00'da emniyete götürüldü. Polis ekipleri 24 saati aşkın süredir holdingin merkez binasında arama yapıyor. Öte yandan Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in annesi Melek İpek bu sabah holding binasına geldi.

POLİS BİNADAN AYRILMADI

Binaya dün sabah saatlerinde gelen ekiplerin aramaları gece de devam etti. Aramalar sonucunda el konulan malzemeler, emniyet aracına konuldu. El konulan malzemeler saat 05.00'te Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis ekipleri henüz binadan ayrılmadı.

"HANGİ AMAÇLA YURT DIŞINA GÖNDERİLDİ"

Dün sabah saatlerinde Koza İpek Grubu'na polis tarafından operasyon başlatılmıştı. Operasyonla ilgili olarak yayımlanan savcılık yazısında "Şirketlerin yasal faaliyetleri neticesinde kazanılan para olup olmadığının tespiti, bu paraların hangi amaçlarla yurtdışı hesaplarına gönderildiğinin, bu transferlere ilişkin bilgiler ve tüm bu transferlerin şüpheli işlem olarak MASAK'a bildirip bildirilmediğinin tespiti gerekmektedir" ifadesi kullanıldı.

4 MİLYAR DOLARLIK FARK HİMMET Mİ

Savcılık kaynakları, İpek grubuna ait şirketlerin resmi olarak 3 milyar dolar geliri olduğunu bildirdiğini ancak yurtdışına transfer edilen paranın 7 milyar 40 milyon dolar olduğunu iddia ettiler. Gelir ve transfer edilen para arasındaki yaklaşık 4 milyar dolarlık miktarın nasıl kazanıldığının incelenmeye muhtaç durum olduğunu vurgulayan savcılık kaynakları "Paranın himmet adı altında toplanan paralar olduğu şüphesini duymaktayız" iddiasını gündeme getirdi.

AKIN İPEK HAKKINDA YOKLUĞUNDA TUTUKLAMA TALEBİ

Koza İpek Holding soruşturması kapsamında Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek hakkında "yokluğunda tutuklama" talep edildi.

Anadolu Ajansı'nın Başsavcılık kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinden, İpek hakkında "yokluğunda tutuklama" talebinde bulundu.

Akın İpek'in Annesi Melek İpek, holdingin genel merkezine geldi.

Melek İpek, holding binasında yaptığı açıklamada, "Yaşananlar iki kardeş kavga ediyor gibi geliyor bana" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İpek Holding Melek İpek Koza Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (62)

Fatih:

Size ne dangalak herifler ben de burs veriyorum cemaate gelin beni de tutuklayın elhamdülollah ne kara para ne de yolsuzluk çoktı neymis himmeymiş salak herifler

15
33
yanıtYanıtla
Şitt:

Kardeşim erdoğandan kurtulmak yetmez cahillikten kurtulmamız lazım bu akgezenler bu cahillikleri ile başka kendini bilmez adamı desteklicekler erdoğan gelip geçer de bu cahillerden nasıl kurtulucaz

28
18
yanıtYanıtla
halo:

7 milyar dolar. paraya bak. Devlet 1 milyar dolar yabancı sermaye getirebilmek için bir yerlerini yırtıyor. Bunlar 7 milyar dolar dışarıya çıkarıyor.

34
7
yanıtYanıtla
halo:

7 milyar dolar para topluyorlar , yurtdışındaki okullarda ki öğretmenlere para bile ödemiyorlar. çoğu karın tokluğuna çalışıyor. Buradaki dershaneler de bile hocalara doğru dürüst para vermiyorlar.

22
16
yanıtYanıtla
halo:

7 milyar dolar. paraya bak. Allah tan hocanın bir tane ceketi var. ya bir kaç tane olaydı...

16
16
yanıtYanıtla
Şitt:

Erdoğan halkın kanalından elini çek o zulmetmek için uzattığın her el kime dokunursa dokunsun bir gün elbet sana geri dönecek bıktık senden bıktık düş artık milletin yakasından

20
12
yanıtYanıtla
MİSAFİR:

ABBAS AZERİ TÜRK BİRTEK AKP DEN DEĞİL SENİN GİBİ KÖPEKLERDENDE HESAP SORACAĞIZ

29
3
yanıtYanıtla
Kara şövalye:

30 yıldır yediğiniz hakların aldığınız ahların hesabını vereceksiniz burnunuzdan gelecek kaçmak yok zevk almaya bakın

12
16
yanıtYanıtla
bulut:

Akin ipek kacti ingiltereye

17
9
yanıtYanıtla
Hakyol:

ulan hükümete hırsız diyordunuz, bakıyorum da alayınız hırsızmışsınız, bu kadar milyar dolarlar nereden geldi böyle

10
16
yanıtYanıtla
Tüm 62 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title