Haberler

2015 Kozadan Yaptığı Gelinliği Müzeye Bağışladı

Güncelleme:

Bursa'da yaşayan gelinlik tasarımcısı Ece Kaytan, 2 bin 15 ipek böceği kozasından ürettiği giysiyi Bursa Kent Müzesi'ne bağışlamaya karar verdi.

Gelinlik tasarımcısı Ece Kaytan, 2 bin 15 ipek böceği kozası kullanarak diktiği, 16 metre uzunluğa sahip olan 16 bin avroluk gelinliği, pek çok kişinin istemesine rağmen satmayıp Bursa Kent Müzesi'ne bağışlayacak.

Kaytan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulunda eğitimini tamamladıktan sonra gelinlik tasarımcısı olarak çalışmaya başladığını söyledi.

Özgün tasarımı olan koza gelinliği 4 kişilik ekiple 3 ayda hazırladıklarını belirten Kaytan, "Gelinliğimizin üzerindeki koza sayısı olan 2 bin 15, moda dünyasına adım attığım yılı sembolize ediyor. Bursa'nın plakası olduğu için 16 metre uzunluğunda kuyruk yaptık. Bursa'yı modaya tanıtacak en iyi materyal olduğu için ipek böceği kozası kullandık" dedi.

Keserek şekil verdiği kozalardan bazılarını dikiş, kimilerini de yapıştırarak monte ettiği bilgisini veren Kaytan, bunu mağazasının vitrininde sergilediğini anlattı.

Gelinliğe çok sayıda talipli çıktığını vurgulayan Kaytan, "Bu gelinliğin maneviyatı çok yüksek. Bu maneviyatın müzede daha iyi korunacağını düşünüyorum. Bu yüzden Bursa Kent Müzesi'ne bağışlama kararı aldım" diye konuştu.

Kaytan, eserini görenlerden çok güzel yorumlar aldığını dile getirdi. Bu yoğun ilgiyi beklemediğini bildiren Kaytan, "İpek böceği kozası unutulduğu ve böyle bir projeyle tekrar gündeme geldiği için özellikle Bursa'dan çok güzel tepkiler aldım" ifadesini kullandı.

Eserini kısa sürede teslim edeceğini kaydeden Kaytan, bunun için müzede sergilenecek bölümün oluşturmaya başlandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Faruk Saraç Koza Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title