Haberler

Köyüne Toplu Konut İstedi

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, merkez ilçe Oğuzeli'ne bağlı köylere yaptığı gezide vatandaşların sorunlarını dinlerken, zaman zaman ilginç isteklerle karşılaştı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, merkez ilçe Oğuzeli'ne bağlı köylere yaptığı gezide vatandaşların sorunlarını dinlerken, zaman zaman ilginç isteklerle karşılaştı. Bir vatandaş, köylerine toplu konut yapılmasını istedi.

Oğuzeli İlçe Başkanı Mehmet Taşdemir, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, İl Genel Meclis Üyesi Faruk Ateş, İl Yönetim Kurulu üyeleri ve Oğuzeli Koordinatörleri Muhammed Aydıner, Taner Toprakçı ve İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Nisa Cengiz ile birlikte yaklaşık 15 köyü gezen Erdoğan'ın yanına gelen 6 çocuk annesi 55 yaşındaki Güler Kılıç, köylerine toplu konut yapılmasını istedi. Hötoğlu köyünde Muhtar Fayat Aydoğan'ı ziyaret eden ve köyün sorunlarını dinleyen Mehmet Erdoğan'ın yanına gelen Kılıç, "Modern dünyada hala kerpiç evlerde oturuyoruz. Toprakla sıva yapmamıza rağmen bir çözüm bulamıyoruz. Köyümüze toplu konut yapılsın ve buralarda yaşayan insanlarda çağdaş bir şekilde yaşasınlar" dedi.

İlçeye ya da şehre taşınma imkanının olmadığını dile getiren Kılıç, "Hiçbir gelirim yok. Köyde kendime doğru dürüst bir ev yapamadım. Kendimi bildim bileli kerpiç evde oturuyorum. Köyümüzde varlıklı insanlar kendilerine çok güzel evler yaptılar ancak bizim böyle bir imkanımız olmadığı için yapamıyoruz. Şehirlerde yapılan toplu konutlardan bizim köyümüze de yapılırsa bizde bu rezillikten kurtulmuş oluruz" diye konuştu.

Kılıç'ı dinleyen Milletvekili Erdoğan, TOKİ'nin henüz köylere inmediğini ancak şehir merkezleri ve ilçelerde toplu konut yaptığını ifade ederek, "Şu anda sizin köyünüzde böyle bir toplu konut yapılma şansı yok. Çünkü TOKİ henüz köylere girmedi. 35 ilde 40 noktada yaklaşık olarak 6 milyon 500 bin konut kentsel dönüşüm projesi kapsamında dönüştürülecek. Diğer il ve ilçelerde 500 bin konut yapıldı. Köylerden TOKİ'nin yapabileceği oranda talep gelmeyeceği için TOKİ şu ana kadar köylerle ilgili proje çalışmasına girmedi. Yani sizin köyünüzden gelecek talep üç beşi geçmez. Böyle taleplerle de TOKİ'nin köylere girmesi mümkün değil. Ancak şehirlerde ya da ilçelerde dar gelirli insanlar için yaptırılan konutlar var. Oralara kayıt yaptırarak bütçenize uygun taksitlerle ev alabilirsiniz. Sizin konut sorununuza çözüm bulacağım. Benimle irtibatınızı kesmeyin. Köyde size arzu ettiğiniz standartta bir konut yaptırmak için gerekli mercilerle görüşecek ve size bir şekilde yardımcı olacağım" şeklinde konuştu.

Kılıç'ın hiçbir gelirinin olmadığını ve köyde bile çok zor şartlar altında yaşamını sürdürdüğünü dile getirmesi üzerine Milletvekili Erdoğan, kendisini Oğuzeli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Kurumu'na yönlendirerek, "Sosyal Yardımlaşma'ya başvurunuzu yapın. Eğer yapılacak tahkikatta üzerinizde herhangi bir mal varlığınız yoksa ve gelirinizin de olmadığı tespit edilirse size yardımcı olunacaktır. Gerekirse size köyünüzde bir ev yapılması için yardımda bulunulacaktır" dedi.

Milletvekili Erdoğan, Kılıç'a yardımcı olunması için yetkililere talimat verdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Erdoğan Gaziantep Ak Parti Oğuzeli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title