Haberler

Koyun ve Keçilerin Peşinde 70 Yıl

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde oturan, yaşamının önemli bölümünü kendi yetiştirdikleri küçükbaş hayvanlara dağ ve meralarda çobanlık yaparak geçiren 77 yaşındaki Ünzile Altınkaya, ilerleyen yaşına rağmen otlattığı koyun ve keçilerinin sütünü sağıyor, yaptığı peynir ve yoğurtları satarak kızı ile...

ALİBEY AYDIN - Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde oturan, yaşamının önemli bölümünü kendi yetiştirdikleri küçükbaş hayvanlara dağ ve meralarda çobanlık yaparak geçiren 77 yaşındaki Ünzile Altınkaya, ilerleyen yaşına rağmen otlattığı koyun ve keçilerinin sütünü sağıyor, yaptığı peynir ve yoğurtları satarak kızı ile 2 torununa bakıyor.

Tavşanlı'nın Balıköy beldesine bağlı Altınova köyü kırsalında, 18 yıl önce eşini kaybettikten sonra bir süre yalnız, birkaç yıldır da eşinden ayrılan kızı ile yaşayan Ünzile nine, küçüklüğünden bu yana hayvancılıkla uğraşıyor.

Henüz 6 yaşındayken büyüklerinin yanında kendi yetiştirdikleri küçükbaş hayvanların çobanlığını yapmaya başlayan yaşlı kadının 71 yıllık yaşamı, koyun ve keçilerin peşinde geçti.

İlerleyen yaşına rağmen 200 civarında koyun ve keçisini sabahın ilk ışıklarıyla önüne katıp dağ ve meralara çıkan Ünzile nine, akşam döndüğünde hayvanların sütlerini sağıyor, peynir, yoğurt yapıyor.

Kızı ile biri lisede biri üniversitede okuyan torunlarına, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinden elde ettiği gelirle bakan, yaşamın zorlu yükünü halen sırtında taşıyan yaşlı kadın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvancılık yaptığı için mutlu olduğunu söyledi.

-"Ömrümün çoğu dağlarda geçti"

Bakımını yaptığı hayvanların sütlerini, peynir ve yoğurtlarını satarak geçimlerini sağladıklarını dile getiren Ünzile nine, şunları kaydetti:

"Çocukluğumdan beri ömrümün çoğu neredeyse dağlarda geçti. 71 yıldır kendi yetiştirdiğimiz hayvanların çobanlığını yapıyorum. Çobanlık yapmaktan da bugüne kadar hiç gocunmadım. Sabah gün doğunca kalkıp küçükbaş hayvanlarımızla dağlara gidiyorum. Akşam döndüğümde hayvanların sütünü sağıyorum. Benimle yaşayan kızım da süt sağımında, peynir ve yoğurt yapımında bana yardım ediyor. Bazen keçileri o, koyunları ben güdüyorum."

Çobanlığı severek yaptığını aktaran Altınkaya, "Dağlar bana huzur veriyor. Her zaman kendinle baş başasın. Kendi işini kendin yapıyorsun. Okula hiç gitmedim, birçok şeyi kendi gayretlerimle öğrendim. Dağda yalnızken bazen Kur'an okuyorum, bazen türkü söylüyorum, bazen de kendi kendime ağıt yakıyorum. Vakit böyle gelip geçiyor. Bu kadar güzellik varken televizyon başında akşama kadar bekleyen insanlara şaşırıyorum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Altınkaya Tavşanlı Balıköy Kütahya 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title