Haberler

Köylünün Derdini Filmle Anlattı

- Van'ın Gevaş İlçesi Abalı Köyünde Oturan İnşaat İşçisi, Bölgede Kaçak Kazı Yapan Definecilere Dikkat Çekmek Amacıyla 'Kanunsuz Defineciler' Adlı Film Çevirdi.

- Van'ın Gevaş ilçesi Abalı köyünde oturan inşaat işçisi, bölgede kaçak kazı yapan definecilere dikkat çekmek amacıyla ''Kanunsuz Defineciler'' adlı film çevirdi.

Köylülerin Yılmaz Güney'' diye hitap ettiği Yunus Baydar, sinemaya olan sevgisini köylünün bir sorununa dikkat çekebilmek için kullandı.

Kaçak olarak define arayanların tarlalarını kazması nedeniyle mağdur olan köylülerin sıkıntısını dile getirmek isteyen Baydar, önce senaryoyu yazdı. Filmin yönetmenliğini de üstlenen Baydar bir düğün salonundan kiraladığı küçük el kamerasıyla ''Kanunsuz Defineciler'' isimli filmi çekmeye başladı.

Köyde, çocuk ve gençlerden oluşan 20 kişilik ekiple, 2 aylık bir çalışma sonucunda tamamlanan filmde başrolü de Baydar oynadı.

Baydar'ın filmi çekerken en çok zorlandığı durum ise, eşi rolünü üstlenecek bir kadın bulamaması oldu. Baydar, köylülerin, kızlarının filmde oynamasına izin vermemesi nedeniyle, eşi rolünde kadın kıyafeti giydirdiği bir erkek arkadaşını oynattı.

-"DAHA BÜYÜK FİLMLER ÇEKMEK İSTİYORUM-

Yunus Baydar, bölgede kaçak kazı yapan definecilere dikkat çekmek amacıyla böyle bir film çevirdiğini belirterek ''tek isteğim günün birinde büyük bir aktör olmak. Çocukluğumdan beri sinemaya karşı bir merakım vardı. 'Gerçekçi olun, imkansızı gerçekleştirin ' sözünden yola çıkarak köyde imkansızlıklar içerisinde 'Kanunsuz Defineciler' adlı filmi çevirdim. Defineciler köyün düz arazilerini kazarak bozuyor, kaçıyorlar, ayrıca çeşitli kavgalar da oluyor bu nedenle '' dedi.

Filmin çekiminin sürdüğü 2 ay boyunca tek desteği köyün çocukları ve gençlerinden aldığını kaydeden Baydar, daha büyük filmler çevirmek istediğini söyledi.

20 kişinin rol aldığı 77 dakikalık ''Kanunsuz Defineciler'' adlı filmde, köyde kaçak kazı yapan ve bu nedenle birbirine düşman defineci 2 grup arasında yaşanan olaylar anlatılıyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title