Haberler

Köylünün arazi protestosu -

Uşak'ta Akarca köyü sakinleri, köy sınırları içerisindeki hazine arazisinin Uşak Üniversitesi'ne devredilmesini protesto etti.

Uşak'ta Akarca köyü sakinleri, köy sınırları içerisindeki hazine arazisinin Uşak Üniversitesi'ne devredilmesini protesto etti.

Sivaslı ilçesi Akarca köylü meydanında toplanan köylüler adına açıklama yapan Şahin Kural, Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ne devredilen köyün sınırları içindeki 2 bin dekar hazine arazisinde hayvanlarını otlattıklarını, fakültenin burada oluşturmak istediği uygulama alanı nedeniyle hayvanlarını otlatmak için köylülere alan kalmadığını saundu.

Bu konuyla ilgili köylülerin sesine de kulak verilmesini isteyen Kural, "Köy halkına faydası yoksa faydalı bir iş değildir bu. Biz bina istemiyoruz, hayvanlarımıza otlak istiyoruz" dedi.

Köylülere destek veren CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ise sorunun çözümü için çaba harcayacağını belirterek, "Burada hayvancılıkla geçinen vatandaşlar bu durumdan rahatsız. Bizim amacımız ortaya bir yol bulmak. Üniversite köylülerimizin hayvanlarını otlatabilmesi için 500 dekarlık bir kısmı ayıracak. Bunu protokolle kayıt altına alındığında sanırım sorun çözülecek" dedi.

Köylüler, açıklamanın ardından dağıldı.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylülere zarar verecek bir iş yapmak istemediklerini belirterek, "Karşılıklı hoşgörü ve anlayışla sorunlarımızı çözeriz. Kimsenin bundan endişesi olmasın. Biz oldu bittilerle proje yapmayız. Köylünün rızası olmadan orada bir uygulamayı hayata geçirmeyiz" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Sivaslı Akarca Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title