Haberler

Köylülerin Üzerine Çığ Düştü: 4 Yaralı

Mutki ilçesinde ot taşımak için dağa çıkan köylülerin üzerine çığ düşmesi sonucu biri ağır 4 kişi yaralandı.

Mutki ilçesinde ot taşımak için dağa çıkan köylülerin üzerine çığ düşmesi sonucu biri ağır 4 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Gümüşkanat köyünün Örencik mezrasında yaşayan Abdulmenaf Eraslan, Sinan Aslan, Mehmet ve Giray Erdoğan, hayvanları için yazın dağda biçtikleri otu getirmek istedi.

Karlı dağın yamacında bir süre yürüyen köylüler, ani yaşanan çığ düşmesi sonucu kar kütlelerinin altında kaldı. Çığın düştüğünü gören köydeki vatandaşlar ise, bölgeye giderek kar kütlelerinin altında kalan 4 kişiyi kurtardı.

Olayda ağır yaralanan Eraslan, Bitlis Devlet Hastanesine, diğer yaralılar ise Mutki Devlet Hastanesine kaldırıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Halil Avkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çığın yaşanması üzerine 112 Acil Servis, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile İlçe Özel İdaresi ekiplerinin bölgeye gittiğini bildirdi.

Yaşanan çığda biri ağır 4 kişinin yaralandığını ifade eden Avkan, "Mezra çığ bölgesinde yer aldığından dolayı ekipler, herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için araçlarla bölgeye gidemedi. Olay yerine yürüyerek giden ekipler, yaralıları yaklaşık bir kilometrelik karlı yolda sedyelerle taşıyarak, ambulanslara ulaştırdı. Ambulansa alınan yaralılar, Bitlis ve Mutki'deki hastanelere kaldırıldı." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Örencik Bitlis Mutki 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title