Haberler

Kovancılar 'da Su Sıkıntısı

Güncelleme:

Elazığ'ın Kovancılar ilçesine bağlı Deveci köyünde kanalizasyon sistemi bulunmadığı için atık suların kirlettiği köy suyunun kullanılmaz hale gelmesi sıkıntıya yol açtı.

Elazığ'ın Kovancılar ilçesine bağlı Deveci köyünde kanalizasyon sistemi bulunmadığı için atık suların kirlettiği köy suyunun kullanılmaz hale gelmesi sıkıntıya yol açtı.

Deveci köyünde 4 dönemdir muhtarlık yapan İbrahim Ekici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2003 yılında artezyeni faaliyete geçirdiklerini ve 2013 yılına kadar suyu sorunsuz kullandıklarını dile getirdi. Köyde kanalizasyon sistemi bulunmadığı için atık suların sızıntıya bağlı olarak mevcut köy suyunu kirletmeye başladığını söyleyen Deveci, her 6 ayda bir su kullanılabilirlik analizi yaptırdıklarını belirterek, şunları kaydetti:

''2013'ün son aylarına doğru sağlık ekibi geldi, suyu şişelere doldurduk ve tahlile götürdüler. Yaklaşık 2 ay sonra bana bir mektup geldi. Mektupta suyun köy sızıntıları nedeniyle bozulduğu ve suyu kullanmamamız gerektiği yazıyordu. Daha sonra yine geldiler aynı şeyi söylediler, üçüncü defa geldiler ama henüz haber gelmedi.''

Deveci, 2003 yılında artezyeni faaliyete geçirdikleri zaman yetkililerin 10 yıla kadar sızıntılara bağlı olarak suyun kirleneceği uyarısını yaptıklarını anımsatarak, ''Netice olarak suyumuz bozuldu. Köylü adeta zehir içiyor. Defalarca müracaat ettik, bize sorunun çözüleceğini söylediler. Bu sorundan dolayı 2005 yılında müracaatta bulundum. Geldiler, etüt yaptılar ama o tarih 2005 bugün 2014 henüz kanalizasyon cevabı alamadım. Zehir içme seviyesindeyiz, henüz kimse gelmedi.''

Kendilerine gönderilen raporda suyun kullanılması halinde enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere kanser dahil birçok hastalığın görülebileceğinin yazıldığını belirten Deveci, ''Normal şartlarda köyümüzün suyu çok güzel ve temiz bir suydu. Yaz aylarında köyümüzün nüfusu 300-400 kişi oluyor. Bu kanalizasyon sistemi köyümüzde yapılmadığı taktirde daha büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalabiliriz'' ifadesini kullandı.

Köylülerden Abdurrahman Nazik ise köyde kanalizasyon sistemi olmadığı için su sıkıntısı çektiklerini ifade ederek, insanların hasta olmaya başladığını öne sürdü.

Suyun içilmez hale geldiğini aktaran Nazik, mecburiyetten suyu içtiklerini çoğu zaman ise içmek için hazır su satın aldıklarını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Ekici Kovancılar Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title