Haberler

Köylüleri Kaymakam İkna Etti

Saruhanlı ilçesine bağlı Tirkeş köyünde, taşımalı eğitime karşı oldukları için çocuklarını 4 gündür okula göndermeyen köylüleri Kaymakam Kadir Sertel Otcu ikna etti.

Saruhanlı ilçesine bağlı Tirkeş köyünde, taşımalı eğitime karşı oldukları için çocuklarını 4 gündür okula göndermeyen köylüleri Kaymakam Kadir Sertel Otcu ikna etti. Otcu, öğrencilerin okula gitmesini sağladı.

Kaymakam Otcu, Tirkeş köyünde taşımalı eğitim istemeyen ailelerin çocuklarını komşu beldedeki okula göndermemeleri üzerine köye giderek buradaki bir kahvehanede köylülerle bir araya geldi.

Otcu, köylülere hitaben yaptığı konuşmada köyde 130 öğrencinin eğitim gördüğü 4 parçalı okul binasından 3'üne yıkım kararı verildiğini ve nedenle binaların boşaltıldığını ifade etti.

Bu gelişmeler üzerine köydeki öğrencilerin ikinci dönemin başından itibaren komşu belde olan Nuriye'de taşımalı sistemle eğitim görmelerine karar verildiğini anımsatan Otcu, söz konusu kararın tepkiyle karşılandığını anlattı.

Velilerin tepkisi doğrultusunda 130 öğrencinin tamamının 4 gün boyunca okula gönderilmediğini, bu durumdan en çok eğitimden uzak kalan çocukların etkilendiğini dile getiren Otcu şöyle dedi;

"Köyde yıkım kararı bulunmayan 2 derslikli binaya ilave olarak 1 ay içinde 2 derslikli çelik konstrüksiyonlu bir bina daha yapacağız. Böylelikle 4 dersliğimiz olacak. Bu bir aylık süre içinde çocuklarımızın eğitim-öğrenimlerinin aksamaması gerekiyor. Bu bakımdan çocuklarımızın taşımalı sistemle eğitim görmeleri gerekiyor. Bir ay sonra öğrencilerin tamamı Tirkeş köyünde eğitime devam edecekler. Ancak çocuklarımızın eğitime ara vermemeleri için bir ay geçici olarak çocuklarınızı Nuriye beldesine göndermenizi istiyoruz. Bu, çocuklarımızın geleceği için önemli, onların bir gün bile okuldan uzak kalması, geleceklerini etkileyebilir."

Kaymakam Otcu'nun konuşması üzerine ikna olan veliler, çocuklarını taşımalı sistemle okula göndermeye karar verdi.

Bu arada köydeki toplantıda, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Mehmet Tosun, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tayyar Tekin'in yanı sıra CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, Saruhanlı İlçe Başkanı Muharrem Ekici ve CHP'li İl Genel Meclisi Üyesi Şaban Bitirgeç de hazır bulundu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadir Sertel Otcu Saruhanlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title