Haberler

Köylülerden Tabutlu Yol Eylemi

Karabük merkeze bağlı Cumayanı köyü içinden geçen karayolunda ölümlü kazaların artması üzerine bir araya gelen yaklaşık bin kişi, yolu omuzlarına aldıkları tabutla trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Karabük merkeze bağlı Cumayanı köyü içinden geçen karayolunda ölümlü kazaların artması üzerine bir araya gelen yaklaşık bin kişi, yolu omuzlarına aldıkları tabutla trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Karabük'ü İstanbul ve Ankara'ya bağlayan D-100 karayolunun geçtiği Cumayanı köyünde en son bu sabah meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybederken, kazalara tepki gösteren köylüler karayolunu trafiğe kapattı. Karabük'ün en büyük köyü olan ve 5 bin nüfusun bulunduğu Cumayanı köyünde toplanan yaklaşık bin kişi yolu trafiğe kapattı. Omuzlarına aldıkları tabutla yolu kapatan köylüleri ikna etmek için köye gelen İl Jandarma Alay Komutanı Albay Samit Tokmak'ın girişimleri sonuç vermedi. Köylülerin ısrarla valinin gelmesini istemesi üzerine bu talep Vali İzzettin Küçük'e iletildi. Köye gelen Vali Küçük'e yolda aşırı hızdan dolayı çok sayıda kazanın meydana geldiğini belirten köy muhtarı Nuri Güllüoğlu, üst geçit yapılması ve gerekli uyarıların asılması talebinde bulundu.

Vali Küçük, sabah meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden şahsın yakınlarına ve köylülere başsağlığı dileğinde bulunarak, "Talebinizde haklısın. Burada alt ya da üst geçit ne gerekiyorsa yapılacak. Pazartesi ekibi buraya getireceğim. Merak etmeyin. Bugüne kadar benden ne istediyseniz yaptık. Top sahası çalışması başladı, suyun ihalesi yapıldı. Şu anki isteğiniz de yerine getirilecektir. Gerekli tedbirler alınacaktır. Haydi hep beraber yolu açalım, bir çay içelim" dedi.

Vali Küçük'ün ikna ettiği köylüler, yaklaşık 1.5 saat kapalı tuttukları yolu trafiğe açtı. Uzun kuyrukların oluştuğu karayolunda trafik normale dönerken, olası bir olaya karşı jandarma köyde güvenlik önlemi aldı. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Karabük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title