Haberler

Köylüler Yüzlerce Yıllık Geleneklerini Sürdürüyor

Kastamonu'nun Tosya ilçesine bağlı Karabey köyünde yaşayan vatandaşlar yüzlerce yıllık fırın geleneğini yaşatıyor.

Kastamonu'nun Tosya ilçesine bağlı Karabey köyünde yaşayan vatandaşlar yüzlerce yıllık fırın geleneğini yaşatıyor.

Karabey köyü muhtarı Bekir Yazanlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, köylülerinin gelenek ve göreneklerine çok bağlı olduğunu söyledi.

Köylerinde ki tarihi ve kültürel zenginliklerin dışarıdan gelenleri imrendirdiğini belirten Yazanlar, "Günümüzde maalesef sosyalleşmek ve birlikte bir şeyler paylaşmak neredeyse imkansız hale geldi. Köylerimizin boşalması ve genç nüfusun şehirlere göç etmesi nedeniyle eski gelenek ve göreneklerin unutulmasına sebep oldu. Bizim gibi doğduğu topraklardan ayrılamayanlar ise halen eski adetleri yaşatıyor" dedi.

Köylerinin meydanına çok eski zamanlarda toprak ve tuğladan yapılan fırında köylülerin haftada iki defa toplanıp birlikte yemek pişirdiklerini anlatan Yazanlar, sabah erkenden odunlarla yakılan fırınlara yemeğin konulduğunu, akşama kadar pişen yemeğin köylüler olarak kadın erkek birlikte çıkartıldığını kaydetti.

Yazanlar, "Yemekleri almadan bir saat önce toplanıp hal hatır sorarız, iş yoğunluğundan görmediklerimizden haber alırız. Böylelikle dertlileri paylaşarak azaltır, sevinçleri ise paylaşarak çoğaltırız. Köyümüzün yüzlerce yıllık geleneğine sahip çıkıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kastamonu Tosya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title