Haberler

Köylüler Maden Kamyonlarının Yolunu Kapattı

Çanakkale’nin Yenice ilçesine 7 kilometre uzaklıkta bulunan 180 haneli Davutköy köyünden geçen maden ocağına ait kamyonlarının geçişi esnasında yolların bozulması, içme suyu şebeke hattı ile kanalizasyon Hattının çökmesi, tarım alanlarının toz ile kaplaması ve mahalle kenarında bulunan evlerde yaşayan köylülerin kamyonların gürültüsü ve toz oluşturması nedeni ile yolu bir süre trafiğe kapattı.

Çanakkale'nin Yenice ilçesine 7 kilometre uzaklıkta bulunan 180 haneli Davutköy köyünden geçen maden ocağına ait kamyonlarının geçişi esnasında yolların bozulması, içme suyu şebeke hattı ile kanalizasyon Hattının çökmesi, tarım alanlarının toz ile kaplaması ve mahalle kenarında bulunan evlerde yaşayan köylülerin kamyonların gürültüsü ve toz oluşturması nedeni ile yolu bir süre trafiğe kapattı.

Yenice ilçesine bağlı Karadoru köyünde bulunan maden ocaklarında üretilen Kireç taşını Çan Termik santraline taşıyan kamyonların Bekten - Davutköy köyü yolunu kullanmaları üzerine tarım arazilerinde ekili bulunan kapa biber, domates, mısır tarlarının toz içinde kalması ve Davutköy köyü aşağı mahalledeki ev sakinlerininde toz ve gürültüden pencerelerini açamaması üzerine köy halkı bir süreliğine yolu kapattı. Günde 50 kamyon taşın taşındığı Yolun köylülerce kapatılması ve sorunlarının çözümü için CHP Çanakkale milletvekili Bülent Öz'e telefonla ulaşarak yardım istediler. Yenice CHP ilçe başkanı Mehmet Gerçek ile Davutköy köyüne gelen CHP Çanakkale milletvekili Bülent Öz, köy muhtarı Zeki Özel ve köylülerden konu hakkında bilgi aldı. Maden Ocağı kamyonlarının köye girmeden orman içindeki yolu kullanmalarını isteyen köylülerin alternatif yolunu inceledi. Köye gelerek köylülerle görüşen Öz, "Çan termik santraline kireç taşı taşıyan kamyonların Davutköy tarım arazilerine ve köy içine girmeden Çan-Yenice karayoluna çıkabilecekleri bir orman yolu var. Bu yolu köy muhtarı ve köylülerle birlikte yerinde inceledik. sizler köy halkı olarak isteklerinizi resmi mercilere bir dilekçe ile bildiriniz. Bizlerde sizlerin bu haklı davanızın takipçisi olacağız" dedi.

Davutköy köyü muhtarı Zeki Özel, "Köy halkının sorunlarını gerekli yerlere ilettim. Toz oluşturarak çevreye zarar veren yol önümüzdeki günlerde asfaltlanacak. Şayet asfaltlama sonucunda yine toz oluşursa sorunumuzu yetkililere bildirerek taş kamyonlarının köy dışından ormanlık alandan geçen yolu kullanmalarını talep edeceğim" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Bülent Öz Yenice Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title