Haberler

Köylüler Dicle Elektrik'i Bastı

Batman’da enerji kalitesinin artırılması, arızadan kaynaklanan kesintilerin minimize edilmesi için başlatılan “Örnek Köy” projesine dahil olmak isteyen, elektrik şebekeleri yenilendikten sonra sıra sayaçların mesken dışına alınmasına gelince ise, artık kaçak elektrik kullanamayacaklarını anlayarak ekipleri köye sokmayan Zorköylüler, bu kez de Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürlüğünü bastı.

Batman'da enerji kalitesinin artırılması, arızadan kaynaklanan kesintilerin minimize edilmesi için başlatılan "Örnek Köy" projesine dahil olmak isteyen, elektrik şebekeleri yenilendikten sonra sıra sayaçların mesken dışına alınmasına gelince ise, artık kaçak elektrik kullanamayacaklarını anlayarak ekipleri köye sokmayan Zorköylüler, bu kez de Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürlüğünü bastı.

Dicle Elektrik tarafından enerji dağıtım hizmeti verilen 6 ilde başlatılan "Örnek Köy" projesine Batman merkez Zorköy de katılmak isteyince, köyün eskiyen elektrik direkleri yenileri ile değiştirildi, enerji nakil hatları yenilendi ve trafoları elden geçirildi. Dicle Elektrik Dağıtım tarafından köye yapılan yatırımlar ile ilgili çalışmalar sürerken, bu duruma karşı çıkmayan, aksine hayli memnun olan köylüler, sıra sayaçların daha rahat okunabilmesi için evlerin dışına çıkarılmasına gelince, ekipleri köye dahi sokmadı. Köylüler, ekipleri engellemekle yetinmeyerek tehdit edip, tartakladı.

İL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜ BASTILAR

Bedeli ülke genelinde yaşayan ve elektrik müşterisi olan herkes tarafından ödenen kaçak elektrik kullanımını önlemekte kararlı olan Dicle Elektrik Dağıtım, yaşananlara rağmen sayaçların evlerin dışına alınması uygulamasından geri adım atmadı. Bunun üzerine yaklaşık 100 kişiden oluşan Zorköylüler, bugün elektriklerinin kesik olduğunu bahane ederek araçlarla köyden Batman il merkezine geldi. Köylüler, burada Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürlüğü hizmet binasını bastı. Önce il müdürünün aşağıya inmesini isteyen köylüler, bu gerçekleşmeyince zorla hizmet binasına girmeye çalıştı. Köylülerden bazıları, güvenlik bariyerini aşarak içeri girdi. Personelin çalışmasını engelleyen ve girişteki masa ve camlara zarar veren köylüleri, beraberlerinde bulunan Mazlum-Der Şube Başkanı Hasan Argunhan, güvenlik görevlileri ve olay yerine gelen polis ekipleri engelledi.

İL MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞTÜLER

Yaşananlar üzerine İl Müdürü Faruk İşlek, görüşmek üzere Mazlum-Der Şube Başkanı Hasan Argunhan ve köy muhtarlarını odasına davet etti. Görüşme başlarken İl Müdürlüğüne gelen çevik kuvvet ekipleri, içerdeki köylüleri dışarı çıkardı. Bina dışına çıkan köylüler, bir süre karşı kaldırımda oturarak bekleyişlerini sürdürdü. İl Müdürü Faruk İşlek'in odasında yapılan görüşme geç saatlere kadar devam ederken çevik kuvvet ekibi, yeni bir olay yaşanmaması için bina önünde güvenlik tedbiri aldı.

Bu arada Dicle Elektrik Dağıtım yetkilileri, sayaçların evlerin dışına alınması uygulamasından kesinlikle vazgeçilmeyeceğini duyurdu. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dicle Elektrik Dağıtım Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title