Haberler

Köylüler Çimento Fabrikasına Karşı

Malatya’nın Yazıhan ilçesine bağlı Fethiye Mahallesi’nin Eminlik Mevkii’ne Fatemtur Maden, Turizm, İnşaat, Ticaret Aş. tarafından yapılmak istenen çimento fabrikası ve malzeme ocaklarına karşı yöre köylülerinin açtığı davanın ilk duruşması bugün Malatya İdare Mahkemesi’nde görüldü.

Malatya'nın Yazıhan ilçesine bağlı Fethiye Mahallesi'nin Eminlik Mevkii'ne Fatemtur Maden, Turizm, İnşaat, Ticaret Aş. tarafından yapılmak istenen çimento fabrikası ve malzeme ocaklarına karşı yöre köylülerinin açtığı davanın ilk duruşması bugün Malatya İdare Mahkemesi'nde görüldü.

Mahkeme öncesinde Zehirden, Tozdan ve Gazdan Koruma Platformu adına basın açıklaması gerçekleştirilen Hasan Kaya, evlerinin çok yakınına yapılmak istenen çimento fabrikası ve malzeme ocaklarının bölgede hava ve su kirliliğine neden olacağını söyledi. Bölgede hayvancılık ve tarım ekonomisine de zarar verileceğini savunan Kaya, "Fethiye Mahallesi'nin 2 km kuzeyine bu çimento fabrikasını yapmak istiyorlar, bu sömürüye hayır demek için buradayız" dedi.

HAFTADA 17 DİNAMİT PATLATILACAK

Bölgede 12 ay boyunca rüzgarın kuzeyden estiğini ifade eden Hasan Kaya, çimento fabrikası ve malzeme ocaklarının yerleşim birimlerinin kuzeyine inşaa edilmek istendiğini sözlerine ekleyerek şunları söyledi:

"Mahallede 12 adet su kuyusu bulunmaktadır. Tamamı kuzeyde bulunmaktadır. Çimento fabrikası tarım arazilerinin ortasına kurulacaktır. Tarımı yok edecektir. Çevre ormanlıktır, ormanı, börtü böceği, keklik neslini, yok edecektir. Fabrikanın çevresi hayvanların otlama alanıdır. Hayvancılığı yok edecektir. Fabrikanın gaz ve toz bulutları 30 km'lik bir alanı kaplamaktadır. Taş ocağı ise bağ bahçelere 200-300 metre mesafedir. Haftada en az 17 dinamit patlatılacağı ifade edilmektedir. 275 Kamyon yük taşınacaktır. 7 adet su kuyusu taş ocağının 300-400 metre aşağısındadır. Sularımız kirlenecektir. Ayrıca bölgemiz 2 dereceden deprem kuşağında bulunmaktadır. Suyumuz yer değiştirecek ve kuruyacaktır"

Mahkemenin ve tüm yetkililerin bu saldırıya hayır demelerini beklediklerini ifade eden Hasan Kaya "Yer seçiminin yanlış olduğunu ifade ederek, çimento fabrikasının insansız ve çevreye zarar vermeyecek yapılmasını öneriyoruz" dedi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Kaya Yazıhan Fethiye Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title