Haberler

Köylüler Alkışlar Eşliğinde Adliyeden Ayrıldı

Antalya’da 2B davası kapsamında beraat eden 24 sanık alkışlar eşliğinde adliyeden ayrıldı.

Antalya'da 2B davası kapsamında beraat eden 24 sanık alkışlar eşliğinde adliyeden ayrıldı.

Antalya Adliyesi 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 2B arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan köylülerin Antalya-Aksu karayolunu trafiğe kapatmaları nedeniyle 24 sanığın yargılanmasına devam edildi. Sanıklar, haklarını savunmak amacıyla eylem yaptıklarını belirterek, kamu malına zarar vermediklerini, polislere fiili veya sözlü saldırıda bulunmadıklarını savundu. Mahkeme heyeti suçun yasal koşulları oluşmadığından sanıkların beraatına karar verdi.

Duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yapan 2B köylülerin avukatı Kadir Çetinkaya, "1 yıldır 2B köylüsü yargılanıyordu. Bir yıldır verdiğimiz hukuk mücadelesini kazandık. Mahkemenin kararı köylülerin o gün orada bulunma sebeplerinin suç teşkil etmediği önünde demokratik haklarının kullanmalarının hiçbir teşkil etmediği yasaya aykırılık teşkil etmediğini mahkeme kararı tespit etti. Tapu belgelerini de mahkemeye sunduk. Türk yargısı adil kararlarda verilebilir. Aksulu köylülerin mağdur köylülerin haklı direnişi devam edecektir" dedi.

CHP İl Başkanı Devrim Kök ise, "En fazla mağdurun olduğu yerlerden biriside Aksu'dur. CHP olarak bunun takipçisiyiz. Bu sadece CHP'nin olayı değildir. Köylülerimiz ilk gün karakola alındığı zaman da biz oradaydık. Bilirkişi raporunda, yargılanan arkadaşlar şunları söylemiş: 'Biz burada doğduk, toprağımızın peşindeyiz, biz hakkımızı istiyoruz, gerginlik değil, herkes ekmeğinin peşinde, yeter imdat diyoruz, biz Osmanlının torunlarıyız.' Bu isyan değil, bir imdat çağrısıdır. Bu ülkede isyan edenleri affedeceksin, imdat diyenleri burada yargılayacaksın. Bu doğru değil" diye konuştu.

Köylüler alkışlar eşliğinde adliyeden ayrıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title