Haberler

Köylüler Alakır'a Hes Yapılmaması İçin Dilekçe Verdi

Kumluca'daki Alakır Nehri'ne hidroelektrik santrali (HES) kurulmasına karşı çıkan köylüler, topladıkları 80 dilekçe ile Valiliğe başvurdu

Kumluca'da Alakır Nehri'ne hidroelektrik santrali ( Hes ) kurulmasına karşı çıkan Büyükalan köylüleri, topladıkları 80 dilekçeyi Valiliğe verdi.

Büyükalanlılar, Antalya Valiliği önünde toplanarak "Biz su şırıltısı, rüzgar, kuş ötüşü, yapraklar, ağaç dalları ve halkız. Alakır'da HES istemiyoruz" yazılı pankart açtı.

Grup adına basın açıklaması yapan Tabiatı Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Hediye Gündüz, Alakır Nehri'nden 170 bin insanın ekmek kazandığını, Kumluca Ovası'nı besleyen en önemli nehir olduğunu söyledi.

Alakır Nehri'nin dünyanın en önemli ormanları ve endemik bitkilerinin yaşadığı coğrafyalardan birisi olduğuna işaret eden Gündüz, "Türkiye, dünyadaki 26 önemli coğrafyadan biridir. Bu kadar önemli bir yeri asla kaybedemeyiz. Alakır'a HES yapılmasını istemiyoruz, bugün köylüler kendi köylerinde yapılmayan toplantının tutanaklarını talep etmek için geldiler" dedi.

Büyükalan köyü eski muhtarı Adil Arıcan ise Alakır Nehri'nde kurulması planlanan 1 ve 2 nolu HES'ler için köylü ve çevrecilerin görüşü alınmadan tutanak tutulduğunu ifade ederek, "Tutanakların bir kopyasını verilmesini istedik ama verilmedi. Bundan tedirginiz. Köylülerin imzalarını toplayıp geldik. Bu işin karşısındayız. Bin 500, 2 bin dönüm tarım alanımız var. Onlar yok olacak. Gereğinin yapılmasını yetkililerden talep ediyoruz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından köylüler, Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu ile görüşerek topladıkları 80 imzayı teslim etti. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Valiliği Hediye Gündüz Kumluca HES Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title