Haberler

Köylüden "Dereyi Kirlettin" Şikayeti

Muğla'nın Yatağan İlçesine bağlı Gökpınar Köyü sakinleri, çevredeki mermer fabrikası ve atölyelerin atıklarını Akçay Deresine döktüğünü iddiasıyla jandarmaya şikayette bulundu.

Muğla'nın Yatağan İlçesine bağlı Gökpınar Köyü sakinleri, köy yakınındaki mermer fabrikası ve atölyelerin atıklarını Akçay deresine döktüğünü iddiasıyla jandarmaya şikayette bulundu.

Gökpınar Köyü Muhtarı Murat Şahin, Akçay deresinde yaşanan kirlilik nedeniyle yetkili makamlara şikayetlerini ilettiklerini söyledi.

Kirliliğin mermer fabrikası ve atölyelerinin atıklarını dereye boşaltmasından kaynaklandığını ileri süren Şahin, "Köyümüzde 4 mermer atölyesi bir de mermer fabrikası bulunuyor. Bu işletmelerin köyümüze kurulmaması için çaba gösterdik fakat sonuç alamadık. Ruhsatlarını alarak faaliyete başladılar. Köy sakinleri olarak bölgedeki mermer işletmelerinin köyümüze mermer atığı dökmesini istemiyoruz ve Akçay deresinde oluşan kirliliğin ortadan kalkmasını istiyoruz" dedi.

Köyde yaşayan Abdullah Kara ise işletmelerin atık havuzlarındaki atıkların, yağmurla birlikte bahçelerine kadar geldiğini ve zeytinliklerinin beyaza büründüğünü iddia ederek şöyle konuştu:

"Bahçemizin hemen yan tarafında bulunan mermer atık havuzunun çevresinde de herhangi bir uyarı levhası bulunmuyor. Çocukların farkında olmadan bu havuzlara düşmesi durumunda çok acı sonuçlar yaşanabilir. Bizler tüm bu durumları daha önce yetkililere ilettik fakat bir sonuç alamadık. Bu duruma çare bulmasını istiyoruz."

Şikayet üzerine Gökpınar köyüne gelen Muğla İl Jandarma Komutanlığı Çevre Koruma Timi, incelemede bulundu. Ekipler tarafından düzenlenen tutanağın, Muğla İl Özel İdaresi'ne gönderileceği, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Jandarma Çevre Koruma Timinden oluşturulacak komisyonun bölgede detaylı inceleme yapılacağı bildirildi.

Yetkililer, çevre kirliliği oluşturulmasına karşı gerekli tedbirlerin alınacağını ve ceza işlemi uygulanacağını belirtti. - Muğla

Kaynak: AA / Güncel

Gökpınar Yatağan Akçay Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title