Haberler

Köylü Kadınların Yaptığı Organik Ürünlerin Satılacağı Kooperatifin Temeli Atıldı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, köylü kadınların kurduğu Oylat Boğazı Köyleri ve Mahalleleri Kadın Kalkınma Kooperatifi’nin hizmet binasının temeli törenle atıldı.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, köylü kadınların kurduğu Oylat Boğazı Köyleri ve Mahalleleri Kadın Kalkınma Kooperatifi'nin hizmet binasının temeli törenle atıldı.

Kooperatif üyesi kadınlar, ürünlerini Hilmiye Mahallesi'ne yapılacak binada satışa sunacak. Temel atma töreninde konuşan Oylat Boğazı Köyleri ve Mahalleleri Kadın Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nurcan Yılmaz, "135 metrekare alan üzerine kurulacak olan binada lokanta ve kafe bulunacak. İnegöl Kaymakamlığı ve Uludağ Üniversitesi ortaklığında yürütülen projemiz, İnegöl Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İTSO, Kulaca Kooperatifi ve İFSAD paydaşlığında hızlı adımlarla ilerliyor. Hocalarımızın geliştirdiği bu fikir BEBKA tarafından desteklenmeye layık görüldü. Yüzde 72 oranında hibe desteği aldık" dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, "Projemizden Oylat boğazında yer alan Bahçekaya, Gündüzlü, Hamamlı, Hilmiye, Mesruriye, Saadet, köylerinde yaşayan kadınlar yararlanacak. Ürünlerini satabilecekleri; bir internet satış sitesi, İnegöl Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yapılacak olan bir satış büfesi ve Hilmiye köyünde imalathane ve kafe olarak kullanacakları ekolojik bir yapı kazandırılacak. İnternet satış sitesi faaliyete geçti. Siteye erişim www.oylatciftlik.com.tr adresinden sağlanmaktadır. Altı köyün kadınlar tarafından üretilen salça, reçel, marmelat, turşu çeşitleri, mantı, erişte, bazlama, silor, tarhana, kuru otlar, Osmanlı çayı, bal, satılmaktadır. İnegöl Belediyesi olarak biz de projemizin 100 bin TL maliyeti olan temelinin atılmasını üstlenerek bu projemize katkı koyuyoruz" İfadelerini kullandı.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da, "Bu projenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu kooperatifi kurmuş olan kadınlarımızı kutluyorum. Üniversitemizde girişimcilik dersleri veriyoruz. Biz ülke olarak bir takım yerlere gelmek istiyorsak, topyekün girişimci olmamız lazım. İşletmelere kalite sistemi kurmaya çalışıyoruz. Üniversite olarak bizlerde bu projenin bir partneriyiz. Bursa'mız sanayi şehri olduğu gibi aynı zamanda tarım şehri" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Uludağ Üniversitesi Kulaca İnegöl Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title