Haberler

Köylü Kadınların Filmi Mersin Galasını Yaptı

Arslanköylü kadınlar tarafından çekilen ve 2. New York Avrasya Film Festivali'nde ödül alan 'Yün Bebek' filminin galası Mersin'de yapıldı.

Arslanköylü kadınlar tarafından çekilen ve 2. New York Avrasya Film Festivali'nde ödül alan 'Yün Bebek' filminin galası Mersin'de yapıldı.

Mersin Sinema Derneği ile Arslanköylü Kadınlar Tiyatro Topluluğu'nun çektiği 'Yün Bebek' filmi, Kültür Merkezi'nde Mersinlilerle buluştu. Belediye başkanları ve sanat severlerin katıldığı gala gecesinde, filmin yapımcısı Gürhan Ötün tarafından katılımcılara 'Yün Bebek' filmiyle ilgili bilgiler verildi. Ardından filmin gösterimi gerçekleştirildi.

Filmin yönetmenlerinden Ümmiye Koçak, herkese nasip olmayacak bir mutluluğu yaşadıklarını söyledi. Filmi ortaya çıkarmanın çok da kolay olmadığını belirten Koçak, "Şu bir gerçek ne kadar zorluğu olursa o kadar heyecanı ve mutluluğu oluyor" dedi. Kadına şiddeti Yörük kızı Elif"in gözünden anlatan filmin çekimlerine Toroslar'ın zirvesindeki Arslanköy'de 2012 yılı Ocak ayında başladıklarını hatırlatan Koçak, 3 metre boyundaki karın altında çekim yaptıklarını vurgulayarak, "Tükürdüğümüz zaman tükürüğümüz yüzümüzde donuyordu. O derece soğuk vardı. Biz bu filmin teklifini gerekli mercilere ilk götürdüğümüzde elimizde beş kuruş paramız yoktu. Onlarda da yoktu. Kapı kapı kurumları gezdik. Bu çekim aşamasında şunun farkına vardım, emin olun ki ne kadar zor olursa bir şey o kadar lezzetli oluyor. Çünkü kolay elde edilen bir şeyin o kadar lezzetli olacağını zannetmiyorum" diye konuştu. Çok zor şartlarda bugünlere geldiklerini kaydeden Koçak, "Ama ben bunu tek başıma yapmadım. Öncelikle Arslanköy halkı ve Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu ve arkadaşım 'Armut Ayşe' bana sponsor oldu. Tabi sonradan herkes destek verdi. Bir kadın olarak filim çekmek nedir hiç bilmiyordum. Her şeyi sıfırdan öğrendim. 2005 yılından beri kurduğum hayallerim gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Koçak, filmi çektikleri zaman beklentilerinin ilk etapta Mersinliler tarafından bilinmesi olduğunu, ancak Amerika'dan eserin ödül aldığını duyduğunda ise mutluluktan gözyaşlarını tutamadığını belirtti. Amerika'ya 2. New York Avrasya Film Festivali'ne ödülü almaya gidememiş olmanın kendisini çok üzdüğünü söyleyen Koçak, şöyle devam etti; "Amerika'ya gidip o insanların neden bu ödülü bana layık gördüklerini, onların ağzından duymayı isterdim. Çünkü bu film bana göre, gerçekten Anadolu kadınının gücüydü. İnsanlar istedikten sonra ne kadar zor olursa olsun o istediği şeyi eninde sonunda başarabilir."

Eksi 20 derecede 3 ay süren çekimlerle tamamlanan ve tamamı amatör oyuncuların rol aldığı filmin yönetmenliğini Ümmiye Koçak ve Yasin Korkmaz, görüntü yönetmenliğini ise Kadir Baziki üstlendi. İlk gösterimini 49. Altın Portakal Film Festivali'nde yapan film, 2. New York Avrasya Film Festivali'nde gösterilmiş ve yönetmen Ümmiye Koçak'a burada 'Sinemada En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı' ödülüne layık görülmüştü. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

New York Mersin Bebek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title