Haberler

Kocaeli'de Köylü Kadınlar Yöresel Ürünler Pazarı Kurdu

Güncelleme:

Kocaeli'nin Gölcük ilçesi Saraylı köyündeki kadınlar kurdukları pazarda, yetiştirdikleri sebze ve meyvelerin yanı sıra hazırladıkları gıda ürünlerini satmaya başladı.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesi Saraylı köyündeki kadınlar, kurdukları pazar yerinde bahçelerinde yetiştirdikleri sebze ve meyvelerin yanı sıra evlerinde hazırladıkları gıda ürünlerini satmaya başladı.

Köy sakinlerinden Nihal Büyükbudak'ın düşüncesiyle hayata geçirilen projeye köydeki kadınlar evlerinde hazırladıkları salça, turşu, peynir, yoğurt, tarhana gibi gıda ürünleriyle bahçelerinde yetiştirdikleri sebze ve meyvelerle katkı sağladı.

Büyükbudak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurulan pazarda sadece kendi üretimleri olan gıda maddelerinin yer aldığını belirterek, köy pazarının beklediklerinin üzerinde ilgi gördüğünü kaydetti.

Bursa'nın Cumalıkazık köyünden esinlenerek kurdukları pazarda tüm ürünlerin kendi el emekleri olduğunu belirten Büyükbudak, şöyle konuştu:

"Ürünlerimizi ilk olarak bugün tezgaha koyduk. Elbette ilgi göreceğini düşünüyorduk ama bu kadarını düşünmemiştik. İlgi çok fazla oldu. Yıllardır köyümüzün bu alanı bomboş duruyordu. Bugüne kadar hiçbir değişiklik yaşanmadı. Köyümüzde bu değişikliği biz yaşattık. Bu pazar, kadınların öncülüğünde çok işler başarılacağının kanıtıdır. Aile bütçesine kadınların katkısı çok önemlidir. Gölcük Saraylı köyü kadınları olarak bugün bu projemizin hayata geçmesinin gururunu yaşıyoruz."

Saraylı köyünün muhtarı Rıfat Büyükbudak ise projelerinden dolayı köyün kadınlarına teşekkür ederek, her türlü çalışmalarına destek vereceğini dile getirdi.

"Kadınlarımızın sayesinde köyümüz daha da canlanmaya başladı" diyen Büyükbudak, "Köyümüzün kadınları evlerinde ürettiği gıdaları köy meydanında pazar kurarak tezgaha koydular. Bu pazarın daha da kapsamlı olması için Gölcük Belediye Başkanımızdan belediyeye ait eski evi ve bahçesini düzenleyerek köyümüzün kadınlarına tahsis etmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Gölcük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title