Haberler

Köylü Kadınlardan Aerobik Kursuna Büyük İlgi

Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı köylerde açılan aerobik ve step kursları ilgi görüyor.

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı köylerde açılan aerobik ve step kursları ilgi görüyor.

Geçen yıl Çeltikçi köyü kadınlarının talebi üzerine Halk Eğitim Merkezi tarafından bu köyde açılan step ve aerobik kursuna diğer köylerden de talep geliyor. Cerrah beldesinde de 2014 yılı Ocak ayı başında step-aerobik kursu başlatıldı. Kursa 40 genç kız ve kadın katılıyor. Yaşları 18 ile 60 arasında değişen kadınların katıldığı kurs, beldede bulunan bir binanın salonunda veriliyor. Haftada 10 saat spor yapan kadınlar, "Formda kalmak için spor yapıyoruz" dedi. Cerrah Belediyesi tarafından oluşturulan salonda kadınlar plates topları ile spor yapıyor. Spor yapma merakı olan kadınlar, ev işlerini yaptıktan sonra spor salonuna koşuyor.

Cerrah Belediye Başkanı İsmail Karaman'ın eşi kursiyer Fatma Karaman, "Sağlık için bu kursa katılıyoruz. Güzel ve sıkı bir vücut için bu sporu yapıyoruz. Boyun ve bel fıtığı hastalığına iyi gelin bir kurs. Eşim bu sporu yapmamı benden daha çok istiyor. Kursun yararını görüyorum" dedi.

Kurs öğretmeni Aslı Durak, "Çeltikçi köyünde başlattığımız step aerobik kursunu şimdi de Cerrah beldesinde açtık. Kursumuz ocak ayında başladı, mayısta sona erecek. 40 kursiyerimiz var. Haftada üç gün 10 saat olmak üzere iki grup halinde kursumuz devam ediyor. Genç kesim zayıflamak, fit olmak için kursumuza katılırken, yaşı ilerlemiş olanlar sağlık için geliyor. Bel fıtığı, yürüme zorluğu çekenlere bu hareketler iyi geliyor" dedi.

HEM Müdürü Burhanettin Özdemir, "Cerrah beldesinin talebini yerine getirdik. 40 kursiyerimiz bize müracaat etti. Belediye tarafından malzemeleri karşılanan kursumuzu başlattık. 3 köyden istek var. Step ve aerobik kursu öğretmeni bulamadığımız için açamadık. Katılan kursiyerlere başarılar diliyorum" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çeltikçi İnegöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title