Haberler

Köylü Kadınlar Kanser Taramasından Geçiyor

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı köylerde Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) tarafından yürütülen çalışmalarda kadınlara kolon, rahim ağzı ve meme kanseri taraması yapılıyor.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı köylerde Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) tarafından yürütülen çalışmalarda kadınlara kolon, rahim ağzı ve meme kanseri taraması yapılıyor.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı olan İlyasköy, Yeniceköy, Suluca ve Eçialan köyünde yüzlerce bayan kanser taramasından geçiyor. Lapseki Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri tarafından verilen 3 saatte yakın eğitimlerden sonra Kolon (Bağırsak) kanseri teşhisinin yapılması için kitler dağıtıldı. Yetkililer yaptıkları açıklamada, "Köylerde düğün salonları gibi toplu halde buluşulabilecek yerlerde bayanlarımıza 3 saate yakın eğitimler veriyoruz. Bu eğitimlerden sonra kolon yani bağırsak kanserinin anında tespiti için Gaitada Gizli Kan Testi uyguluyoruz. Lapseki TSM bünyesinde rahim Ağzı Kanseri için tarama yapılıyor. Meme kanseri için memografi çekimi yapılması gerekiyor. Bu testimiz içinde kadınlarımızı Çanakkale Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezine (KETEM) yönlendiriyoruz. Muhtarlarımız ile ortaklaşa yürütülen çalışmalarda araçlar ayarlanarak kadınlarımızı sağlık taramalarından geçiyoruz. Çalışmalarımız köylerde devam ediyor" dediler. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Yeniceköy Lapseki Suluca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title