Haberler

Köylü Gençlerin Duygulandıran Örnek Davranışı

Van'ın Edremit ilçesine bağlı Köprüler köy camisine vekil imam olarak atanan Rıdvan Yılmaz'ın (23) barınma sıkıntısı yaşaması üzerine köyün gençleri harekete geçti.

Van'ın Edremit ilçesine bağlı Köprüler köy camisine vekil imam olarak atanan Rıdvan Yılmaz'ın (23) barınma sıkıntısı yaşaması üzerine harekete geçen köyün gençleri, kullanılmayan bir ev bulduktan sonra imece usulüyle evlerden topladıkları eşyalarla imamlarının evini dayayıp döşediler.

Van merkezde oturan Rıdvan Yılmaz, İl Müftülüğü tarafından Köprüler Köy camisine geçici süreliğine vekil imam olarak atandı. Askere giden köyün kadrolu imamının eşyaları imam evinde olduğu için barınma yeri bulunmayan Yılmaz'ın, il merkezinde oturan ailesinin yanına her gün gidiş geliş yapmaya başlaması köylü gençleri hareket geçirdi.

Açıklama yapan gençlerden Mesut Aydemir, yaşıtları olan imamlarının yaşadığı mağduriyeti görünce köyün gençleri olarak çözüm aramaya başladıklarını bildirdi. Bu konuda ilk desteği muhtarları Süleyman Düşünür'den aldıklarını dile getiren Aydemir, "Muhtarımız köyde kullanılmayan bir evi ücretsiz olarak imam için tahsis edilmesini sağladı. İmamızın evi dayayıp döşeme imkanı olmadığını biliyorduk. Arkadaşlar olarak önce kendi evlerimizde kullanmadığımız veya fazla olan ev eşyalarını toplamaya başladı. Sonra bütün köylüler destek verdi. Topladığımız eşyaları imece usulüyle evi temizleyerek döşedik. Köyümüze hizmet için gelen birine yardımcı olmak bizim en temel insani görev olarak gördüğümüz için bunu yaptık" dedi.

Muhtar Süleyman Düşünür, köy muhtarı olarak gençlerin bu davranışlarından dolayı gururlandığını ifade ederek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Gençlerimiz bana imamın barınma soruna çözüm bulmak için destek isteyince kendilerine her türlü desteği verdim. Gençlerimizin öncülüğü ve köylülerin desteğiyle köyümüze geçici olarak atanan hocamızın evini kısmen de olsa döşedik. Köyümüze hizmet veren kim olursa olsun, kendisine her türlü yardımı yaparız. Bunun el birliğiyle yapılması köyümüzün birliği ve bütünlüğü açısında önemi daha büyüktür."

"Gençlerin davranışı Anadolu insanının asaleti ve büyüklüğünü gösteriyor"

Gençlerin bu davranışları karşısında duygulanan vekil imam Rıdvan Yılmaz ise, akranlarına örnek davranışlardan dolayı teşekkür ederek evine misafir etti. İlahiyat Fakültesi ön lisans mezunu olduğu ve il merkezinde ailesiyle oturduğunu ifade eden Yılmaz, "Annemin rahatsızlığından dolayı anne ve babamın benimle köye yerleşme imkanları olmadı. Kısa bir süre içerisinde gidiş geliş yaptım. Gençlerimiz harekete geçerek bana bir ev hazırladılar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bana kendi kardeşleri gibi davrandılar. Gençlerimizin bu davranışı Anadolu insanın asaletini ve büyüklüğünü gösteriyor."

- VAN

Kaynak: AA / Yerel

Rıdvan Yılmaz Edremit Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title