Haberler

Bitlis'te Köylerin Sorunları Yerinde Tespit Ediliyor

Güncelleme:

Bitlis'in Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, ilçeye bağlı köyleri ziyaret ederek sorunlarını yerinde tespit ediyor.

Bitlis'in Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, ilçeye bağlı köyleri ziyaret ederek sorunlarını yerinde tespit ediyor.

Köy ziyaretleri programının ilk gününde sırasıyla ilçeye bağlı Kuşhane, Soğanlı ve Uludere köylerini ziyaret eden Kaymakam Tekbıyıkoğlu, köy muhtarlarının yanı sıra köy halkının da istek ve sorunlarını dinledi. Muhtar ve köylülerin istek ve taleplerini alarak eksikliklerin giderilmesi hususunda ilgili kurum amirlerine talimat vererek not tutturan Kaymakam Tekbıyıkoğlu, imkanlar dahilinde öncelik sırası belirlenerek köylerdeki sorunları çözmeye çalışacaklarını söyledi. Köylerdeki okulları da ziyaret ederek sınıf ortamlarını inceleyen ve öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Tekbıyıkoğlu ve beraberindeki kurum amirleri, kitap dağıtarak çeşitli oyuncaklar hediye etti.

Yapılan ziyaret hakkında gazetecilere değerlendirmede bulunan Kaymakam Tekbıyıkoğlu, mülki amirlerin kendi sorumlulukları bölgesindeki köyleri gezmesi, sorunları yerinde dinlemesi ve bu sorunlara çözüm bulmasının aynı zamanda yasal bir zorunluluk olduğunu söyledi. Tekbıyıkoğlu, "Ahlat Kaymakamı olarak 4-5 aydır ilçede hizmet vermekteyim. Şu an mart ayındayız, ama bölgemizdeki yol, içme suyu ve sulama suyu gibi çalışmalarımız mayıs ve nisan aylarında başlayacaktır. Bundan önce bu sorunları yerinde görmek icap ediyor. Bizde hem sorunları yerinde görmek hem de köy halkıyla müşahede etmek için ziyaretlerimize başladık. Bugün itibariyle 3 köyümüzü gezdik. Tabi hızlı bir şekilde tüm köylerimize gideceğiz. Bundan sonra da problemleri yerinde dinleyip çözüm bulmak adına köy ziyaretlerimiz sürekli devam edecektir" dedi.

Kaymakam Tekbıyıkoğlu'na köy ziyaretlerinde İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, Ahlat Müftüsü Orhan İmamoğlu, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nihat Keskin, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Zübeyr Ergezen, Ahlat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Abdurrahman Pirhasanoğlu, İlçe Sağlık Grup Başkanı Çağrı Ansen ve Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Sıtkı Erdemir eşlik etti. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Tekbıyıkoğlu Uludere Bitlis Ahlat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title