Haberler

Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı

Bilecik Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, her köyün belli oranda hizmetlerden faydalandığını ve yapılan hizmetleri gördüklerinde daha mutlu olduklarını söyledi.

Bilecik Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, her köyün belli oranda hizmetlerden faydalandığını ve yapılan hizmetleri gördüklerinde daha mutlu olduklarını söyledi.

Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı da olan Vali Yardımcısı Taşdöğen, İl Özel İdaresi'nde gerçekleştirilen toplantıda, 2014 yılında köylere güzel hizmetlerin yapıldığını ve hizmetlerde köy muhtarlarının büyük katkısının bulunduğunu ifade ederek, 2015 yılında da daha iyi hizmet yapmak için diyalog içerisinde çalışacaklarını kaydetti.

Köylere hizmet götürme birliklerinin, sosyal, kültürel, ekonomik, tarımsal üretim gibi alanlarda köylünün kendi gücüyle birleştirilip, devlet katkısıyla birlikte köylerde pratik olarak hizmetler yapmak olduğunu vurgulayan Taşdöğen, "Bilecik'te 10 yıldır güzel bir şekilde yürütüldüğünü gördük. Köylerimizde sosyal kalkınmaya yönelik güzel hizmetler yapılmış. Her köyümüz, belli oranda hizmetlerden faydalanıyor. Yapılan hizmetleri gördüğümüz zaman daha mutlu oluyoruz. İnşallah 2014 yılında olduğu gibi 2015 yılında da daha da hızlanarak, imkanları objektif şekilde kullanarak, köylümüze en iyi hizmeti götürmek hedeflerimizden birisi, bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum" dedi.

Tadöğen, 2014 yılında kanalizasyon, yol, içme suyu ve diğer yardımlarla birlikte 2 milyon 215 bin 240 yatırım yapıldığını sözlerine ekledi.

2014 yılı faaliyet raporu ve birlik kesin hesabının görüşülmesinin ardından ikisi İl Genel Meclis üyesi, ikisi de muhtar olmak üzere encümen üyelikleri seçimine geçildi. İl Genel Meclis üyelerinden 38 oy alan İl Genel Meclisi Başkanı ve Birlik Encümeni Serkan Yıldırım ve 30 oy alan Hasan Hüseyin Çelik ile 25 oy alan Künceğiz köyü muhtarı Ertekin Afacan ve 23 oy alan Kurtköy muhtarı Mehmet Ali Akıncı encümen üyeliklerine seçildi.

Toplantıya, İl Genel Meclisi üyeleri, İl Mahalli İdareler Müdürü Hakkı Elmas ile köy muhtarları katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Köylere Hizmet Götürme Birliği Bilecik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title