Haberler

Köye İnmesinler Diye Yaban Hayvanlarını Besliyorlar

Ağrı'da hava sıcaklığının düşmesi ve yoğun kar yağışı sonucunda yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayvanlarının yerleşim yerlerine inerek mal kayıplarına neden olması ve insanlar için riskli durumlar oluşturması köylüleri harekete geçirdi Bayıraltı köyü muhtarı Budak: "Doğaya yem bırakarak yaban hayvanlarının köyümüze inmesine engel olmaya çalışıyoruz" Köylülerden Budak: "Kurtlar kapının önüne kadar inerek köpeğimi götürdüler.

ORHAN GÜNGÖR - Ağır kış şartları sonucunda yiyecek bulmakta zorluk çeken hayvanların yerleşim yerlerine inerek mal kayıplarına neden olması ve insanlar için riskli durumlar oluşturması köy halkını seferber etti.

Köylüler, aç kaldıkları için köylere inen yaban hayvanlarının verdiği zararın ve tehlikenin önüne geçmek için kasaplardan topladıkları ve evlerinden getirdikleri sakatat ve yemleri köyün yüksek kesimlerindeki bazı bölgelere bırakıyor.

Bayıraltı köyü muhtarı Erdal Budak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış şartlarının bölgede zor ve çetin geçtiğini bu nedenle yaban hayvanlarının köye kadar indiğini söyledi.

Kurtların köye inerek köpekleri götürdüğünü belirten Budak, köye kurdun yanı sıra domuz ve tilkinin de indiğini dile getirdi.

Doğaya köy halkı olarak yem bıraktıklarını ve hayvanların köye inmelerine engel olmaya çalıştıklarını ifade eden Budak, şöyle devam etti:

"Haftada bir kere köy halkı olarak toplanıyoruz. Evlerden veya kasaptan topladığımız kemikleri ve ekmekleri köyün uzağına getirip bırakıyoruz. Şimdiye kadar kurtlar köyümüzde 5 tane köpeği götürdü. Tilkiler ise gelip tavuklarımızı götürüyor. Biz de doğaya yem bırakarak yaban hayvanlarının köyümüze inmesine engel olmaya çalışıyoruz."

"Çocuklarımızı gece dışarı çıkartmıyoruz"

Köy halkından Kemal Budak ise köylülerin haftada bir köyün uzağına yem bıraktığını, kurtların yem bulmak için evlerinin önüne kadar geldiğini vurgulayarak, "Köylüler olarak haftada bir toplanıp evlerimizden atık yemek, ekmek ve kasaplardan topladığımız kemikleri köyün uzağına bırakıyoruz. Kurtlar kapının önüne kadar inerek köpeğimi götürdüler. Köpeğimi çok seviyordum çok güzel bir köpekti. Tilkiler de ahıra girerek üç tane tavuğumu götürdüler. Kurtlardan korktuğumuz için çocuklarımızı gece dışarı çıkartmıyoruz" diye konuştu. - Ağrı

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Budak Bayıraltı Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title