Haberler

Köye Dönüşlerle Birlikte Yol Yapım Çalışmaları Hız Kazandı

Tunceli İl Özel İdaresi, köye dönüşlerin artmasıyla birlikte yol yapım çalışmalarına hız verdi.

Tunceli İl Özel İdaresi, köye dönüşlerin artmasıyla birlikte yol yapım çalışmalarına hız verdi.

Tunceli'de barış sürecinin devam etmesi köye dönüşleri hızlandırdı. Tunceli, merkez Kocakoç köyü bağlantılı Bağın Kaplıcası yolunun yapım çalışmalarını yerinde takip eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, yolun Elazığ ile bağlantısının olduğunu, 15 köyü birbirine bağlaması yanında bir turizm merkezi olan Bağın Kaplıcası yolu olması nedeniyle önemli bir yol olduğunu söyledi. Şimşek, "Şu an faaliyette olan Bağın Kaplıcası yörenin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Bu nedenle yol için Turizm Bakanlığı'na teklifte bulunduk. Elazığ yolu ile birleştirmek istiyoruz. Yolu standarda uygun yapıyoruz" dedi.

"HUZURUN OLDUĞU YERDE İŞ DE OLUYOR"

Barış sürecinin yörede olumlu etkileri olmasına dikkat çeken Şimşek, "Huzurun olduğu yerde iş de oluyor. Köye dönüşler çok fazla. Köylerine gelerek ev yapanlar, köylerini dolduranlar var. Biz buraları şen gördükçe mutlu oluyoruz. Bizim görevimiz, bunlara hizmet etmektir" diye konuştu. Çatışmalı döneme göre, gönül rahatlığıyla kırsal alanda çalışmalarını sürdüklerini dile getiren Şimşek, "Huzur içinde çalışıyoruz, hiçbir sıkıntı çekmedik. Huzurlu bir ortamda çalışmanın güzelliği farklıdır. Çalışmalarımız da arttı" şeklinde konuştu.

Şimşek, köylerin insanlarla dolması yeni yol ihtiyacı doğurduğundan İl Özel İdaresi ekiplerinin yol yapım ve içme suyu temin etme yükünü de arttırdığını sözlerine ekledi. - TUNCELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Şimşek Tunceli Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title