Haberler

Köyden Çıkan Balkan Şampiyonu

BURDUR merkeze bağlı Gökpınar Köyü'nde oturan dağ koşusu Balkan şampiyonu milli sporcu 19 yaşındaki Yasemin Zengin, Kros Ligi'ne hazırlanıyor.

BURDUR merkeze bağlı Gökpınar Köyü'nde oturan dağ koşusu Balkan şampiyonu milli sporcu 19 yaşındaki Yasemin Zengin, Kros Ligi'ne hazırlanıyor.

Burdur'a 30 kilometre uzaklıktaki Gökpınar Köyü'nde oturan Yasemin Zengin, 6 yıl önce antrenör Asım Yüz'ün yönlendirmesiyle başladığı atletizmde başarı basamaklarını birer birer çıktı. Çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan ailenin iki çocuğundan büyüğü olan Yasemin Zengin, dağ kros dalında çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yaptığı antrenmanlar sonrası katıldığı birçok yarışmada başarılı sonuçlar elde eden Yasemin Zengin, geçen Haziran ayında Bulgaristan'da düzenlenen 8'inci Balkan Dağ Koşusu Şampiyonası'nda 4 bin 100 metre genç kadınlar kategorisinde şampiyon oldu.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda eğitim öğretime başlayan Yasemin Zengin, 26 Ekim'de başlayacak Türkiye Kros Ligi hazırlıklarını sürdürüyor. Antrenörü Asım Yüz gözetiminde günde 2 saat çalışan Yasemin Zengin, hedefinin Kros Ligi'ne katıldıktan sonra milli takım seçmeleri olduğunu söyledi. Zengin, "İlk elemeyi geçtikten sonra üçüncü kademeyi geçip milli takım seçmelerine katılmak istiyorum. İnşallah gençlerde 4 bin metrede milli takıma seçilirim" dedi.

Antrenör Asım Yüz, 2016- 17 sezonu çalışmalarına sürdürdüklerini anlatırken, "Hedefimiz hem Kros Ligi hem Kros Milli Takımı'na katılma hem de salonda katılacağımız turnuvalarda ilimizi en iyi şekilde temsil edip en üst başarıları elde etmek" diye konuştu.

Yasemin Zengin'in bu yıl MAKÜ BESYO'yu kazandığını kaydeden Yüz, hazırladıkları 4 yıllık program kapsamında çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek şöyle dedi:

"Bu planlı çalışma sonunda büyük bir organizasyona katılacağımızı umuyorum ama bu başarıyı elde etmek için çok çalışmamız gerekiyor. Hem ben, hem de sporcum bunun farkında. Amacımız Burdur'u üst düzey milli takım müsabakalarında temsil etmek. Sporcuma şimdiye kadar inandım, 3 defa milli takım forması giydi. En son 8 Haziran'da Bulgaristan'da Balkan Gençler Dağ Koşusu'nda birinci oldu. İnşallah bu başarılarının devamını getirir. Yasemin bunu başaracak güçte bir sporcu. Başarıları ile hem beni hem ailesini hem de Burdur'u gururlandırıyor."

Yasemin Zengin; 2013 yılında Fransa'nın Marsilya kentinde yapılan Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu'nda bireysel olarak 9'uncu, milli takımla dünya şampiyonu oldu. 15 Ağustos 2015'te Romanya'nın Buşteni kentinde yapılan Genç Kadınlar 4 bin 800 metre Dağ Koşusu Balkan Şampiyonası'nda bireysel olarak 9'uncu, milli takımla ise ikincilik kürsüsüne çıkan Yasemin Zengin, 8 Haziran 2016'da Bulgaristan'ın Nova Zagora kentinde düzenlenen 8'inci Balkan Dağ Koşusu Şampiyonası'nda 4 bin 100 metre genç kadınlar kategorisinde birinci olarak altın madalyanın sahibi oldu.

- Burdur

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bulgaristan Gökpınar Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title