Haberler

Köydeki Antrenman Sahasından Türkiye Şampiyonluğuna

Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesine bağlı Cevizköy'de yaşayan Güreş Milli Takımı sporcusu Gamze Nur Adakan, köyde odun kırıp, koşu yaparak hazırlandığı müsabakalarda köyüne hep başarılarla döndü.

ÖZGÜN TİRAN - Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesine bağlı Cevizköy'de yaşayan Güreş Milli Takımı sporcusu Gamze Nur Adakan, köyde odun kırıp, koşu yaparak hazırlandığı müsabakalarda köyüne hep başarılarla döndü.

Milli sporcu Gamze Nur, 9 yaşında başladığı güreşte yakaladığı başarılarla milli takıma girmeyi başardı.

İmkansızlıklara rağmen idman yapabileceği her alanı değerlendiren ve azmi ile göz dolduran Gamze Nur Adakan, imkansızlıklardan şikayet etmeyip zoru başarmayı seçti.

Şampiyonalara merada koşu yaparak hazırlanan milli sporcu, bazen odun kırarak bazen de köyde tarlada çalışarak antrenman eksiğini tamamlıyor.

Gamze Nur, mart ayında yapılan 23 Yaş Altı Kadınlar Türkiye Güreş Şampiyonası'nda birinciliğe ulaşırken, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda gümüş madalyanın sahibi oldu.

Milli güreşçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, imkansızlıklara rağmen spor yaptığını gören köylülerin şaşırdığını söyledi.

Spor yapmaya 5 yaşında cimnastikle başladığını anlatan Gamze Nur, 9 yaşında başladığı güreş hayatında birçok başarıya imza attığını aktardı.

İlk Türkiye şampiyonluğu unvanını 12 yaşında minikler kategorisinde kazandığını ifade eden Gamze Nur, hedefinin Avrupa ve dünya şampiyonluğu olduğunu vurguladı.

-Milli takım gururu

Milli takımın kadrosunda bulunmaktan büyük bir gurur duyduğunu dile getiren Gamze Nur Adakan, "Allah nasip ederse 2020'de Tokyo Olimpiyatları'nda mücadele etmek istiyorum. 2032'ye kadar minderde en iyi şekilde mücadele edeceğim." diye konuştu.

Zor şartlarda antrenmanlar yaparak Milli Takıma kadar yükseldiğini aktaran Gamze Nur, şöyle devam etti:

"Köydeki piknik alanında koşular yapıyor, evde odun kırarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Beni görenler şaşırıyor. Sporcu olduğumu anlıyorlar ama güreşçi olduğumu tahmin edemiyorlar. Daha çok beni basketbolcu, voleybolcu sanıyorlar. Hedefim güreşi yayabilmek. Güreş açıkçası bir bayan için çok ağır bir spor. Erkeklerin yaptığı antrenmanı kadınlar da yapıyor. Güreşte en önemlisi kondisyon. Bu nedenle ben hiç bir zaman boş durmuyorum."

Eğitim ve sporu bir arada çok başarılı bir şekilde yürüttüğüne işaret eden milli sporcu, "Sporun eğitim öğretime bence hiç bir engeli yok. İkisi de bir arada götürülebilir. Ben bunu başardım, herkes de bunu başarabilir. Eğitim çok önemli ama spor da eğitim kadar önemlidir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Spor

Pınarhisar Kırklareli Gamze Nur Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title