Haberler

Uğursuzluk Olduğuna İnanılan Köyde 2 Aile Yaşıyor

Güncelleme:

Hakkari'de uğursuzluk olduğuna inanılan 30 Haneli Akçadam Köyü'nde sadece 2 aile yaşamını sürdürüyor.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Esendere Beldesi'ne bağlı Akçadam Köyü'nde sadece 2 aile yaşıyor. Aileler, köylerinin güzel olduğunu ve terk etmek istemediklerini söyledi.

1994'TEN SONRA GÖÇ BAŞLADI

Yüksekova İlçesi'ne bağlı Esendere Beldesi'nin 1994'e kadar 30 hanenin yaşadığı Akçadam Köyü'nde şu anda sadece Engindeniz ve İsmailoğlu ailelelerinin 19 üyesi yaşıyor. Geçimlerini hayvancılık ile sağlayan aileler, daha önce burada yaşayanların 1994'ten sonra köyü terk ettiğini söyledi. Köyde bulunan 4 öğrenci okul için beldeye giderken, burada yaşayanlar köylerinin güzelliğinden ve tarihi yerleri nedeniyle bölgeyie terk etmediklerini söyledi.

"UĞURSUZLUK OLDUĞUNA İNANDILAR"

Ermenilere ait kale, mezarlar ile türbelerin bulunduğu köyün yaz aylarında birçok ziyaretçisi olduğunu söyleyen Ahmet Engindeniz, "Köyümüz çok güzel ve biz burayı terk etmek istemiyoruz. Aileler, uğursuzluk olduğuna inanarak köyü terk ettiler. Köyümüzde türbeler ve Ermenilere ait mezar ve kale var. Bu nedenle ziyaretçisi çok oluyor. İnsanlar gelip buralara ziyaret ediyor. Biz de bundan dolayı köyümüz terk etmedik. Zaten kalenin restore edilmesi için ihale yapıldı" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksekova Esendere Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (33)

.. Mobil-IOS:

Yüksekova kadr iyi misafirperver insanlar qörmedm ..

120
179
yanıtYanıtla
hakMobil-ANDROID:

yikilan koylerin ve gonullerin tamiri icin oylar HDP ye

30
67
yanıtYanıtla
marasmobilWeb@haberler.com:

95 de yuksek ovada askerlik yaptim turk askeri sağlam koy birakmamisti hepsini yakmislardi ayni isit gibi

26
45
yanıtYanıtla
JANA DILAmobilWeb@haberler.com:

KİMİN UGURSUZLUGUDUR ACABA... VALLAH BEN BÖYLE ŞEYLERE İNANMAM... BOŞ EVLER VARSA BENDE GİDİP KÖYE YERLEŞECEM... BÜYÜK ŞEHİR HAYATLARI ZİNDAN GİBİDİR...

64
4
yanıtYanıtla
Önyargılarınızı kırın.Mobil-IOS:

Ne güzel bir köy kürtlere karşı hep bir önyargı var bu seçimde bu ya yıkılacak yada daha kötü olabilir bunun için ben oyumu HDP ye vericem..

31
30
yanıtYanıtla
ankaralimobilWeb@haberler.com:

Kurtler bir gun elbete işkalci guçlerden kurtlacak. Uğurzuzluk da bitecek.

12
46
yanıtYanıtla
AhmetMobil-IOS:

Ugursuzlugu karakol olmasi kürd topraklarinda ne isi bar karakolu

15
38
yanıtYanıtla
DİRİLİŞ:

NE KADAR GÜZEL Bİ KÖY ASLINDA

35
3
yanıtYanıtla
memomobilWeb@haberler.com:

Ben bazen dusunuyorum acaba dinimi mi deyistireyim isit ve bazi türk fasitleri beni yuzunden her gun kele kesmeler insanin irzina gecmeler butun orta dogu daki sozde musluman ulkelerin bunlara sesiz kalmari bu vahseti gormemeleri beni sogutuyor

6
31
yanıtYanıtla
dersim:

Su muslumanlar oh lan oh hayatlarinda daha bi sandalyr bile yapamamislardir beceri sifir ama lafta üstlerine yok

6
26
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title