Haberler

Köyde Çukurlar Tehlike Saçıyor

saçıyor.Çaycuma ilçesinde faaliyet gösteren tuğla fabrikası tarafından köydeki arazilerden alınan topraklar nedeniyle açılan dev çukurlar köylüleri tedirgin ediyor.

Bartın merkeze bağlı Kabagöz köyünde bir fabrika tarafından arazilerden alınan toprak nedeniyle kapatılmayan çukurlar tehlike

saçıyor.

Çaycuma ilçesinde faaliyet gösteren tuğla fabrikası tarafından köydeki arazilerden alınan topraklar nedeniyle açılan dev çukurlar köylüleri tedirgin ediyor. Birinci sınıf tarım arazisi olduğu söylenen arazilerden toprak alınması köylünün tarım işini olumsuz etkiledi. Tuğla fabrikasının açmış olduğu dev çukurlar

kapatılmazken çukurlar büyük bir göl haline geldi. Geçen senelerde yonca eken köylüler bu sene açılan çukur nedeniyle susuz kalan topraklarında yonca ekimi yapamayacaklarını mecburen mısır ekeceklerini, bu şekilde devam ederse fabrika toprak almaya devam ederse köyde tarım işi yapamayacaklarını söylediler.

Köylü vatandaşlardan İbrahim Arabacı, yıllardır köyde yaşadığını belirterek şunları söyledi: "Burada tarım işi yapıyorum. Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde faaliyet gösteren bir tuğla fabrikası buradan toprak alımı yapıyor. Beş yıldır verimli olan topraklarımız artık verimsiz hale geldi. Yonca ekimi yapıyorduk. Topraklarımızın verimsiz olması nedeniyle bu sene yonca ekimi yapamıyoruz. Başka bir şey ekeceğim inşallah o olur. Toprağı arazimizin dört metre yanından aldıkları için arazi sularını toprağın altından alarak topraklarımızı verimsiz hale getirdi. Fabrikanın tapulu arazisi olabilir. Toprak alabilir. Ancak biz zararını görüyoruz. Çocuklarımız yaz günleri buralarda oynuyor. Hayvanlar içeri giriyor. Kapatılmazsa çocuklarımız ve hayvanlarımız zarar görecek." Tarım İl Müdürlüğü'ne gittiklerini anlatan Arabacı, şöyle konuştu: "Bana, böyle bir kanun olduğunu yasaya dayanılarak toprak alındığını ve doğaya kazandırılacak şekilde çukurların kapatılarak 40 santim derinlikte toprak döküleceğini söylediler. Üç senedir buradan toprak alınıyor. Çevre İl Müdürlüğü'ne gittim. Bu çukurlar bu şekilde bırakılırsa sinek ve yılan yuvası haline dönecektir. Köylüler toplanarak Tarım İl Müdürlüğü'ne tekrar gideceğiz."

Okçular Köyü Muhtarı Mesut Uğur da, bir tuğla fabrikası tarafından tarım arazilerinde büyük çukur açılarak tarıma zarar verildiğini belirterek şunları söyledi: "Gerekli mercilere dilekçe verdik. Ancak hiçbir sonuç alamadık. Maden yasası gereğince buradaki toprağı maden yasasına geçirerek toprak alındığını söylediler. Birinci sınıf tarım arazisi olduğunu söyledik. Tarım İl Müdürlüğü birinci sınıf tarım arazisi olarak rapor verdiklerini ve ancak maden yasasında toprak aldıklarını söylediler. Burada bu derinlikte toprak alındıktan sonra bu toprağı doldurmak mümkün değildir. Altın küp çıksa o para bile yeterli olmaz. Biz yetkililerden mağduriyetimizi halletmelerini bu toprak alımına son vermelerini istiyoruz."

Kabagöz Köyü Muhtarı Hikmet Günesen de, toprak alımı sebebiyle Okçular köyü muhtarı ile birlikte yetkili merciye müracaat ettiklerini belirterek "Hiçbir sonuç alamadık. Köylümüz bundan son derece rahatsız. Açılan çukurların içine hayvan girse çıkamaz. Tehlike arz ediyor. Her türlü zararı var" dedi.

Yurtbay Tuğla Fabrikası Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Yurtbay da yaptığı açıklamada, "Yerimiz ruhsatlıdır. Devletten gerekli izinleri alarak çalışmaları yaptık. İş bittiğinde yaptığımız anlaşma gereği açılan çukur kapatılacaktır. Kimseyi mağdur etme gibi niyetimiz yoktur" dedi.

Köylüler ise, tarıma engel olan çukurların bir an önce kapatılmasını istedi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çaycuma Okçular Bartın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title