Haberler

Köyceğiz Göle 'Öğrenci' Çaldılar

Bu yıl 3'üncü mezunlarını veren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Köyceğiz Meslek Yüksekokulu'nda önümüzdeki yıl daha fazla öğrencinin kayıt yaptırması için ilginç bir uygulamaya imza atıldı.

Bu yıl 3'üncü mezunlarını veren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Köyceğiz Meslek Yüksekokulu'nda önümüzdeki yıl daha fazla öğrencinin kayıt yaptırması için ilginç bir uygulamaya imza atıldı. Köyceğiz Gölü'nün kenarında düzenlenen mezuniyet töreninde, Nasrettin Hoca'nın hikayesinden yola çıkan öğrencilerden biri göle atladı.

MSKÜ Köyceğiz Meslek Yüksekokulu'nun 2014-2015 akademik yılı için düzenlenen mezuniyet töreni Köyceğiz Kordon'da yapıldı. Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Belediye Başkanı Kamil Ceylan, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Köyceğiz Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Ali Özler, Garnizon Komutanı Askerlik Şubesi Başkanı Personel Binbaşı Ali Yıldız ve İlçe Emniyet Müdürü Burhan Şahin ile mezun öğrencilerin aileleri törene katıldı. Okulun 2012-2013 akademik yılında ilk kez 20 mezun verdiğini söyleyen Köyceğiz Meslek Yüksekokul Müdürü M. Ali Özler, bu yıl mezun sayısının 248'e çıktığını belirterek, "Mezun olan öğrencilerimize bilimsel yeterlilik sağlamanın yanı sıra ülke menfaatlerini her zaman öncelikli ilke haline getirmeleri için çalıştık. Kıymetli öğrencilerim sizlere gelecekteki iş hayatınızda başarılar diliyorum. Bugün öğrencilerimiz, Nasreddin Hoca'nın göle maya çalma hikayesinden yola çıkarak göle atlamak istedi. Umuyoruz ki önümüzdeki yıl öğrenci sayımız daha da artacak" dedi.

Mezun olan öğrencilere gerekli mesleki donanımların verildiğini söyleyen MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ise, "Ülkenin ihtiyaç duyduğu nitelikli insanları yetiştirmekte azimli, kararlı ve güçlüyüz. Bundan sonra da Türkiye'nin ve dünyanın her yerinde iş bulabilecek öğrencileri yetiştirmeye devam edeceğiz. Üniversite olmanın gerçek amacı uluslararası olabilmektir. Gelecekte daha kaliteli eğitime devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından okulu dereceyle bitiren öğrencilere plaket ve başarı belgeleri verildi. Mezun olan öğrenciler diplomalarını aldıktan sonra hep birlikte keplerini havaya attı. Ardından 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında daha fazla öğrenci gelmesi için öğrencilerden biri göle atladı. Tören sonrasında katılımcılara Köyceğiz portakalından yapılmış olan dondurma ve lokum ikram edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Nasreddin Hoca Köyceğiz Göle Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title