Haberler

Köy Sakinlerinden "Osb Protestosu"

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde lahana üreticileri, köye yapılması planlanan Makineciler İhtisas OSB'yi protesto etti.

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde köy sakinleri, lahana üretim alanlarına zarar vereceği iddiasıyla bölgeye kurulması planlanan Makineciler İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) protesto etti.

Doğantepe mevkisinde toplanan, "Topraklarımızda OSB İstemiyoruz, sermaye elini toprağımızdan çek, kanserden ölmek istemiyoruz, lahana tarlasında OSB olmaz, kanserli istihdam istemiyoruz" yazılı dövizler taşıyan köy sakinleri, kurulması planlanan OSB aleyhine çeşitli sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu, Türkiye'deki tarım alanlarının yoğun tahribatla karşı karşıya olduğunu öne sürerek, bu alanların pervasız şekilde, bilimsel çalışma ve değerlendirme yapılmadan elden çıkarılmaya çalışıldığını iddia etti.

Projeyle ilgili çevresel etki değerlendirme (ÇED) sürecinin işletildiğini ancak sanayi tesislerinin çevreye zararının ne olacağının değerlendirilmediğini ileri süren Bozoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yani çevresel etki değerlendirmeme raporu hazırlanmış. Buradaki yurttaşların geçim alanı, yaşamlarını kazandıklarıyla, bu güzel insanların ürettikleriyle bizler kentlerde doyuyoruz. Bu güzel insanların bu güzel toprakları şimdi sanayi amaçlı kullanılmaya çalışılıyor. Bu irdelenmiyor, araştırılmıyor. Buradaki vatandaşların gelecekte ne yapacaklarına dair sorduklarına da cevap verilemiyor. Çevresel etkiler değerlendirilemezken bu işe başlanmaması gerekir. O yüzden de bilimsel verilerle, vatandaşların hakkını, tarım arazilerini koruyarak, bunlara dair çözüm üreterek bu işlerin yapılması gerekir. Yangından mal kaçırırcasına apar topar bir süreç işletiliyor."

Bozoğlu, Kaynarca halkının arazisinin ne olacağına dair herhangi bilgisi olmadığını ifade ederek, "Buradaki tarlalar, İstanbul'da emlak ofisleri ve direklere ilanlar asılarak satılıyor. Türkiye'nin tarım alanlarının yok edilmemesi gerekiyor. Yurttaşlarımız bu konuda hukuki süreç başlatmak isterlerse biz de bu konuda her zaman destek oluruz. ÇED toplantısı yapılmış ancak Danıştayın verdiği bazı kararlar var, bu kararlara istinaden bu davalar açılabilir. Hukuk mücadelesi verilmesi de gerekebilir" ifadesini kullandı. - Sakarya

Kaynak: AA / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Kaynarca Türkiye Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title