Haberler

Köy Okulunda Mucize

Güncelleme:

Bigadiç Belediyesi tarafından finansman katkısıyla desteklenen, Güney Marmara Kalkınma Ajansının 2014 yılı Sosyal Kalkınma ve Mali Destek Programı kapsamında ''Işıklarda Yeteneklerimi Keşfediyorum'' proje açılışı gerçekleştirildi.


Bigadiç Belediyesi tarafından finansman katkısıyla desteklenen, Güney Marmara Kalkınma Ajansının 2014 yılı Sosyal Kalkınma ve Mali Destek Programı kapsamında ''Işıklarda Yeteneklerimi Keşfediyorum'' proje açılışı gerçekleştirildi.

Işıklar Ortaokulu'nda saat 12.30 da saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla gerçekleştirilen açılışa Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Yusuf Demirbaş, Resül Bintepe, Bigadiç Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Özer, Nazım Özyiğit, Bigadiç İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Efe, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Turhan Demirtaş, Hüseyin Aşık, Balıkesir İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Ferhan Şahin, Mustafa Güleç, Fahri Acar, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Grubu, Bigadiç Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Beyhan Çömezoğlu, Bigadiç Ziraat Odası Başkanı Kamber Salur, Bigadiç İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Bala, Işıklar Mahallesi Muhtarı Ramazan Doğru, Özgören Mahallesi Muhtarı Rifat Durmuş, Banka Müdürleri, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve Veliler Katıldı.

Işıklar Ortaokulu Müdürü Hakan Ünal, yaptığı konuşmada proje amacının ''Işıklarda Yeteneklerimi Keşfediyorum'' projesi ile öğrencilerin zihinsel, görsel, müziksel, bedensel, sosyal ve sanatsal yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve geliştirilmesinin amaçlandığını söyledi.

Işıklar Ortaokulu Müdürü Hakan Ünal ; Işıklarda Yeteneklerimi Keşfediyorum adlı projemiz Güney Marmara Kalkınma Ajansının 2014 yılı Sosyal Kalkınma ve Mali Destek Programı kapsamında hazırlanmış ve hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Projemizin toplam bütçesi 160 bin Türk lirası olup %90'ı Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından %10'luk eş finansman katkısı ise Bigadiç Belediyesi tarafından karşılanmıştır. Projemiz ile bölgemizde eğitim kalitesinin artırılmasını ve beşeri sermayenin beceri ve yetkinliklerini geliştirilmesini hedeflemekteyiz, Son yıllarda, beşeri sermaye ekonomik büyümeyi belirleyen önemli bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Güney Kore, Tayvan ve Singapur gibi hızlı ekonomik gelişme göstererek Asya mucizesini yaratan ülkeler bu önemli noktayı gözden kaçırmayarak ilk ve orta öğretime önem vermiş ve eğitimin kalitesini arttırmışlardır. Bilgi çağını geride bıraktığımız şu günlerde; tüm öğrencilerin aynı yetenek ve ilgilere sahip olduğuna inanan eğitim anlayışı günümüz çağdaş insanın eğitiminde yetersiz kalmaktadır. Çünkü aynı yaştaki çocukların; yetenekleri, gelişme hızları, ilgi ve ihtiyaçları birbirinden farklıdır. Etkili okullar öğrencilerin bireysel farklılıklarına büyük önem verir bu okullarda öğrencilerin ilgi ve yetenekleri tanınır ve geliştirilir. Eğitim ve öğretim bireylerin her birine kendi ihtiyaç ve özelliklerine uygun gelişme ve yetişme imkânları sağlar. Projemiz ile okulumuzda eğitimin kalitesinin artırılması için modern öğrenme ortamları ve eğitim materyalleri sağlanarak; öğrencilerimizin zihinsel, görsel, müziksel, bedensel, sosyal ve sanatsal yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Projemizin öncelikle okulumuza sonra ilçemize faydalı olmasını temenni eder. Değerli misafirlerimiz bu duygu ve düşüncelerle öncelikle projemize eş finansman katkısı sağlayan Bigadiç Belediyesine, proje ortağımız İlçemilli eğitim müdürlüğüne, bu çalışma sürecinde beni yalnız bırakmayan çalışma arkadaşlarıma ve açılışımızda bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum dedi.

10 yıldır Işıklar Ortaokuluna hizmet eden Okul Müdürü Hakan Ünal başta olmak üzere proje ekibine teşekkür eden Başkan Avcu, projenin yeteneklerin keşfedilmesine vesile olmasını diledi.

Son olarak kürsüye gelen Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu ise konuşmasında; Eğitime destek vermeye devam edeceğiz. 5000 öğrencimize kırtasiye yardımında bulunuyoruz. Millet olarak İnsan kaynağını ele almamız, geliştirmemiz lazım. Bunu da yapacak olan eğitim yuvalarımızdır. Bugüne kadar keşfedilmeyen yetenekleri keşfedersek, geleceğimiz daha iyi olur. ''Yaşam kalitesi yüksek bir Bigadiç'' hedeflerinin olduğunu, bunun için de Bigadiç'ten daha çok proje beklentilerinin olduğuna vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından davetliler sınıfları gezdi. Açılışın ardından misafirlere keşkek nohut ikramında bulunuldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İsmail Avcu Hakan Ünal Marmara Bigadiç Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title