Haberler

Köy Okulunda Düzenlenen "Robotik Bilim Fuarı" Başladı

Samsun'un Çarşamba ilçesinde Gökçe Çakmak Köyü Ortaokulu'nda düzenlenen "Robotik Bilim Fuarı" başladı.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde Gökçe Çakmak Köyü Ortaokulu'nda düzenlenen "Robotik Bilim Fuarı" başladı.

Tamamı robot projelerinden oluşan fuar, TÜBİTAK tarafından da destekleniyor. Onlarca robot ve projenin yer aldığı fuarda öğrenciler, davetlilere robotlarının hünerlerini anlattı. Çiçek sulayan, balon patlatan, iz takip eden ve daha birçok farklı özelliğe sahip robotları nasıl tasarladıklarını ve ne amaçlı kullanılabileceğini anlatan öğrencilerin çalışmaları ilgi gördü.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, okulun robotlarla ilgili yaptıkları çalışmalarda ön plana çıktığını söyledi.

Okulun köyde bulunmasının yapılan çalışmaları daha da kıymetli hale getirdiğini vurgulayan Özdemir, "Biz imkanları ya da imkansızlıkları şehir veya köy diye ayıramıyoruz. Köyde taşıma merkezli bir okulumuzdaki öğretmen ve öğrencilerimizi özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum. Öğrencilerimizin bu gibi çalışmalar içinde yer alması, akademik alanda da başarısını olumlu yönde etkiliyor. Gerek TEOG, gerek diğer sınavlarda bu gibi projelere ağırlık veren okullarımızda daha iyi bir başarı ortalaması olduğunu görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Okulun bilişim teknolojileri öğretmeni Akarcan Çakır da fuara 55 öğrencinin katıldığını, çalışmalara okulun bütün öğretmenlerinin destek olduğunu söyledi.

Köylülerden çok güzel tepkiler aldıklarını dile getiren Çakır, köylülerin kendilerinden fındık toplayan, ot biçen robotlar istediklerini kaydetti.

Fuar, yarın akşama kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Özdemir Gökçe Çakmak Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title