Haberler

Köy Okulu Öğrencilerine Bot ve Kaban Yardımı

Elazığ'ın Arıcak ilçesinde bulunan Yoğunbilek İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine bir yardım vakfı tarafından gönderilen kabanlar, öğrencilere dağıtıldı.Goncalar Solmasın Derneği, ilçeye bağlı Yoğunbilek Köyü'ndeki taşımalı köy okulunda okuyan 157 öğrenciye gönderilen kabanları, İlçe Milli Eğitimi Müdürlüğü koordinesinde teslim etti.

Kendilerine verilen kabanları giyen öğrenciler büyük mutluluk yaşadı.

Arıcak İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan yardımdan dolayı öğrenciler adına büyük mutluluk duyduklarını belirterek, bu tür yardımların toplumun birlik ve beraberliğini ortaya koyan örnek faaliyetler olduğunu söyledi.

Yardımları gönderen yardım vakfına ve yardımların ulaşmasında aracılık yapan Goncalar Solmasın Derneği'ne teşekkür eden Cengiz, "Burada en önemlisi geleceğimizin teminatı ve vatanın gelecekteki bekçileri olacak çocuklarımız. Devletimizi ve hayırseverleri yanlarında görmelerinin onları ziyadesi ile mutlu ettiğini fark ettik. Tabi sosyo-ekonomik durumları iyi olmadığı için böyle okullarımızı bu tür yardımlarla desteklemek oldukça önemli ve hayırlı bir iş. Çocukların mutluluk duyduklarını gözlerinden okuduk." dedi.

Goncalar Solması Derneği Başkanı Hacı Ormanoğlu ise, hayırseverlerin katkılarıyla kendilerine gönderilen 157 adet kabanı, Diyarbakır-Bingöl sınırında bulunan kentin en uç köylerinden birine ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Çocuklara, aynı vakfın gönderdiği 157 adet bot yardımını da yakın zamanda ulaştıracaklarını dile getiren Ormanoğlu, "Goncalar çocuklarımızdır. Her çocuk açsın, gül olsun, kokusunu yaysın etrafına. Bu memleketin birer ferdi olarak bu memleketin çocuklarına vefa borcumuz var. Bu vefa borcunu ödemek için buradayız." diye konuştu.

"Ülkemizin birliği ve beraberliği için her yerde olacağız"

Arıcak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdulkadir Ünal da, ilçelerinde bugüne kadar gördükleri en anlamlı yardım faaliyetlerinden birine tanık olduklarını söyledi.

Bulundukları köyün kent merkezinden 120 kilometre uzaklıkta ve ulaşımının zor olmasına karşın Goncalar Solmasın Derneği'nin büyük bir özveri göstererek yardım paketlerinin köye ulaşmasını sağladığını vurgulayan Ünal, 'şöyle dedi:

"Türkiye'nin her yeri bizim için vatandır. Ülkemizin birliği ve beraberliği için her yerde olacağız ve her yerde olmaya devam edeceğiz. Bu meydanı kimseye boş bırakmayacağız. Hizmet için, çocuklarımızı sevindirmek için her yere ulaşacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Ekrem Cengiz Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title