Haberler

Köy Okulu Kantinin Sorumlusu "Dürüstlük"

Bingöl'de, Merkez Göltepesi köyü ilk ve ortaokulunda "değerler eğitimi" kapsamında uygulamaya konulan "Dürüstlük Kantini Projesi" çerçevesinde öğrenciler, sorumlusu olmayan kantinden alışveriş yapıyor.

Okulda hayata geçirilen projeyle öğrencilerin dürüstlükle ilgili davranışları ve özgüven kazanmaları amaçlanıyor.

Bir ay boyunca uygulanacak olan projeyle, öğrencilere sorumlusu bulunmayan kantinden kasaya parayı bırakarak istediğini alabilme olanağı sağlıyor. Sorumlusu "dürüstlük" olan kantine gelen öğrenciler, aldıkları ürünün parasını kasaya bırakıyor, gerekli durumlarda da para üstünü kendisi alıyor. Birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine ise para üstü ve ürün fiyatı konusunda ortaokul öğrencileri yardım ediyor.

Okul müdürü Saim Çakar, değerler eğitimindeki amaçlarının, dürüstlük kavramını somutlaştırarak öğrencilerin davranışına dönüştürmeyi sağlamak olduğunu söyledi.

Kantinde sorumlu bulunmadığını, bir anlamda hem satıcı hem de alıcının öğrenciler olduğunu vurgulayan Çakar, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz istedikleri ürünü alıp, parayı bırakıyorlar. Burada bir başka önemli olay ise öğrenciler hiçbir şekilde gözetlenmiyor. Okulumuzda yaklaşık 200 öğrenci var. Bunlar arasında fire verende oldu. Bu öğrenciler yanlış davranışından ötürü gelip bizden özür diledi. Amacımız, bu uygulamayla öğrencilerimizde dürüstlük kavramını oluşturmak ve çocuklarımızı kazanmaktır."

Okulun 7'nci sınıf öğrencisi Nazime Koşun ise uygulamayla dürüstlüklerini ölçtüklerini ifade ederek, "Bu kantinde sorumlu kimse yok. İstediğimizi alıp, ücretini bırakıyoruz. Küçük kardeşlerimize de yardım ediyoruz. Bu uygulamayla matematiğimizi de güçlendiriyoruz. Burada dürüstlükle ilgili bir çok şey öğreniyoruz ve kendi kendimizi kontrol edebiliyoruz." ifadelerini kullandı.

8'inci sınıf öğrencisi Bünyamin Kormalı da uygulamayla her öğrencinin kendi dürüstlüğünü ölçtüğünü söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title