Haberler

Köy Öğrencileri Bilsem'le Buluşuyor

Muş Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), köy okullarını ziyaret ederek planetaryum uzay çadırı kurarak robot ve çeşitli etkinlikler düzenlemeye başladı.

Muş Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), köy okullarını ziyaret ederek planetaryum uzay çadırı kurarak robot ve çeşitli etkinlikler düzenlemeye başladı.

Muş Bilim ve Sanat Merkezi idareci ve öğretmenleri gönüllü olarak köy köy dolaşarak öğrencileri BİLSEM'le buluşturuyor. Köy ziyaretleri kapsamında merkeze bağlı Donatım köyü ilkokulunu ziyaret eden BİLSEM ekibi, öğrencilere sunum yaparak taşınabilir planetaryum (gökevi) sistemi ve atölye çalışmalarını görme fırsatı sundu. İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ve Muş Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Murat Taşdemir 'Öğrenciler BİLSEM ile Buluşuyor' etkinliğinin planetaryum ve atölye çalışmalarını yerinde inceleyip, gezegen evindeki sunumları izlediler. Planetaryum sistemi ile ilgili bilgi veren okul müdürü Murat Taşdemir, bilim konusunda öğrencileri teşvik etmek ve her türlü yeniliği yapmak için çaba sarf ettiklerini söyledi. Tamamen gönüllü olarak köy okullarını ziyaret ederek bu hizmeti verdiklerini ifade eden Taşdemir, "Türkçe karşılığına "Uzay küresi" dediğimiz yarım küre şeklindeki bir yapının içerisinde özel bir sistem kullanılarak son derece gerçekçi gökyüzü simülasyonlarının oluşturulduğu bir gösteri" dedi.

Yapılan etkinlikleri izleyerek öğrencilerle yakından ilgilenen İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ise, "Bugün Muş merkez Donatım köyündeyiz. Muş Bilim Sanat Merkezimiz tarafından okullarımıza gidip okulların bahçelerine planetaryum 'gök evi' uzay çadırı, akıl oyunları ve deneysel ve bilişsel çocuklarımızın zekasını geliştirmek amacıyla deney aletleriyle gelip burada adeta çocuklara küçük bir bilim şenliği düzenlenmektedir. Amacımız çocuklara okumanın önemini, bilimin önemini kavratmak. Bu yaşta da olsa beyinlerinde şimşekler çakmasını sağlamak. Bu uzay bilim çadırında çocuklarımız uzay sistemlerini, yıldız sistemlerini görmektedirler. Bu da hem öğretici hem de eğlendirici oluyor" dedi.

Çalışmalarından ötürü Muş Bilim ve Sanat Merkezi idareci ve öğretmenlerine teşekkür eden Arslan, "Şu ana kadar 7 köyümüzde bu bilim çadırımızı kurduk. İnşallah yetişebildiğimiz bütün köylerimizde bu çadırlarımızı kurup çocuklarımızın bilgisini artırmayı amaçlamaktayız. Ben bu çalışmaları yapan Bilim Sanat Merkezi müdürümüzü, öğretmenlerimizi kutluyorum gerçekten. Güzel bir çalışma, tebrik ediyoruz" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cevdet Arslan Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports 1-2-3 CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title