Haberler

Köy Muhtarlarına Hayvan Hastalıkları Eğitimi

Yozgat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, Hayvan Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele Programı kapsamında Akdağmadeni ilçesindeki köy muhtarlarına bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Yozgat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, Hayvan Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele Programı kapsamında Akdağmadeni ilçesindeki köy muhtarlarına bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Akdağmadeni Öğretmenevi Toplantı Salonundaki toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, İlçe Müdürü Ayşe Özer, Ziraat Odası Başkanı Eyyup Elmalı ve köy muhtarları katıldı.

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köy muhtarlarını köy muhtarlarını hayvan hastalıkları ve zararlıları ile nasıl mücadele edecekleri yönünde bilgilendirmek için toplantıyı düzenlediklerini söyledi.

Geçen yıl hayvan hastalıklarıyla mücadelede yüzde 96'lık aşılama yöntemiyle Türkiye birincisi olduklarını vurgulayan Özdemir, bu yıl 215 bin büyükbaş hayvanı aşılamayı hedeflediklerini kaydetti.

Toplantıda, Yozgat Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Onur Polat, köy muhtarlarına çiftçiyi bilgilendirmek için aşılama yöntemi ve hastalıklardan korunma yöntemlerini anlattı.

Kaynak: AA / Yerel

Akdağmadeni Ayşe Özer Elmalı Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title