Haberler

Köy Minibüsleri Yasaklanınca, Esnaf Kepenk Kapattı

Sivas'ta İl Trafik Kurulu köy minibüslerinin kent içerisine girmesini yasaklayınca, bu sayede kazanç elde eden bazı esnaf kepenk kapatarak kararı protesto etti.

Sivas'ta İl Trafik Kurulu köy minibüslerinin kent içerisine girmesini yasaklayınca, bu sayede kazanç elde eden bazı esnaf kepenk kapatarak kararı protesto etti. Esnafa minibüsçüler de destek verdi.

Sivas'ta il trafik kurulu kararı doğrultusunda şehir trafiğini rahatlatmak amacıyla köy minibüslerinin şehir merkezine girmesi yasaklandı. Minibüslerin yolucuları sadece köy garajından indirip bindirmesiyle birlikte Küçükminare Mahallesi, Dikilitaş Caddesi üzerinde bulunan esnaf iş yapamaz hale geldi. Satış yapamadan dükkan kapatmaya başladıklarını iddia ederek esnaf karara tepki gösterdi. Seslerini duyurmak isteyen esnaf kararı protesto ederek kepenk kapatıp imza kampanyası başlattı. Yaklaşık 150 imza toplayan esnaf dilekçelerini belediyeye vererek karardan vazgeçilmesi için başvuruda bulundu. Şehir içine giren köy minibüsü şoförlerine de alınan karar doğrultusunda 88 lira para cezası kesilmeye başlandı. Esnafın protestosuna köy minibüsçüleri de destek verdib. Uygulamadan vazgeçilmemesi halinde eylemlerin büyüyeceği belirtildi.

"MÜŞTERİMİZ KÖY HALKI"

Merakum Bölgesi'ndeki köylere ait minibüslerin şehir içine alınmaması ile büyük zarara uğradıklarını kaydeden Dikilitaş esnafından Süleyman Ceren, "Bu civardaki esnafın müşterisi yıllardır köylüdür. Bizim şehir içinden müşterimiz azdır, köylü müşterimiz vardır. Köy arabalarının yasaklanması bizi mağdur ediyor. Çoğu esnafımız bu yasaktan dolayı siftahsız dükkan kapatıyor. Başkanımız daha önce bunu yasakladı ama seçim öncesi bu sorunun çözüleceği sözünü verdi. En azından köy arabalarının sabah indirme, akşam da yolcu alma üzere bize izin verileceğine söz verdi. Biz başkanımızın sözünde duracağından eminiz, yerine getirecektir. Bizim köy halkımız ekonomik gücü çok yüksek bir köy halkı değil, vatandaş köy arabasının geliş, gidiş ücretini zor veriyor. Buraya gelip köy garajından buraya araba ücreti ödemek gücü yok. Bizimde şehirden müşterimiz yok. Bu sıkıntının çözülmesini talep ediyoruz" dedi.

Esnaftan İbrahim Coşkun ise, "Buradaki amacın şehir trafiğini rahatlatmak olduğunu söylüyorlar. Buranın şehir trafiğini sıkıştırdığı söylüyorlar fakat bir köy minibüsü on esnafın malını alır. Türkiye'nin hiçbir vilayetinde böyle bir uygulama olmazken neden Sivas'ta yapılıyor. Herkes biliyor ki küçük esnafın cebi dolmazsa büyük sanayicinin cebi dolmaz" diye konuştu. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dikilitaş Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (2)

dikilitaş esnafıı:

cook güzel oldu . bu belediye daha önce kapattı. yerine gelen beledie iptal etti. siz Doğan beyi sattınız. yok daha kapatmaz dediniz. sonuç ortada . . oranın bir esnafı olarak ii oldu diyorum. . simdi imza vermek yerine secimde oy vermeseydiniz bunlar olmazdı. . .

0
1
yanıtYanıtla
sefilix:

çoook güzel olmuş. seçmeseydiniz kardeşim. bile bile seçtiniz. az bile yapmış başkan

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title