Haberler

Köy Evini Müze Haline Getirdi

Güncelleme:

Antalya'nın Akseki İlçesi'ne bağlı Çukurköy Mahallesi'nde oturan emekli öğretmen 64 yaşındaki Abdullah Kara, çocukluğundan itibaren biriktirdiği antika parçalarla köydeki evini müze haline getirdi.

Öğretmen Abdullah Kara, emekli olduktan sonra köydeki evinin bir bölümünü, eskiden gündelik yaşamda kullanılan, bugün antika olan yaklaşık 2 bin 500 parçayla müze gibi düzenledi. 1970'li yıllarda fosillere merak saran Kara, topladığı fosilleri evinin bu özel alanında değerlendirdi. Evinde ayırdığı 100 metrekarelik alana biriktirdiklerinin ancak bir kısmı sığan Kara'nın bu çok özel müzesi, herkesin ziyaretine de açık.

55 YILDA TOPLANDI

Kültür evi işlevine sahip bir mekan oluşturmayı düşündüğünü dile getiren Abdullah Kara, 'özel müze'sine ilişkin şu bilgiyi verdi:

"Bunları yaklaşık 55 yıldır topluyorum. Benim için çok değerliler. Çünkü çocukluğum onların arasında geçti, onlarla büyüdüm. Elimden geldiği kadar dedelerimizin ve büyüklerimizin kullandığı eşyaları araştırıp topladım. Köydeki evimin alt katındaki depoya yerleştirdim. Yer darlığı nedeniyle bu mekana ancak 2 bin 500 civarında eşya sığdırabildim. Elimde mevcut olanları ise boş bulduğum bahçenin muhtelif yerlerine yerleştirdim."

"BU DEĞERLER GELECEK KUŞAKLARA AKTARILMALI"

Gençlerin bu konuyla ilgili olmamasından yakınan Kara, "Sonuçta tıpkı benim gibi onların anneleri babaları da bu eşyalarla haşır neşir olarak bu günlere gelmişler. Gençlerde bu eşyalara karşı pek ilgi yok. Yolda geçerken tesadüfen bu eski eşyalardan herhangi birine rastlasalar, hiç ilgilerini çekmez, hatta ayakları ile bir kenara atıverirler" dedi. Son yıllarda çoğu el sanatının tarihe karıştığına dikkati çeken Abdullah Kara, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bakırcılık, kalaycılık, dokumacılık, yemenicilik, kaşıkçılık ve semercilik gibi. Bu el sanatlarına ait eşyalar, ileri yaştakilerin daha çok ilgisini çekiyor. Köyümüzde benim eski eşyalara meraklı olduğumu duyanlar, ellerinde olanları getiriyor. Zaten onların sayesinde bu kadar çok eşyayı bir araya getirebildim. Sonuçta bunların hepsi bir değerdir ve gelecek kuşaklara aktarılması gerekir." - Aksekiantalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çukurköy Antalya Akseki Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title