Haberler

Köy Enstitüleri Ruhu Karşıyaka'da Canlanıyor

Türk eğitim sisteminde bir döneme damgasını vuran Köy Enstitüleri'nin 74. Kuruluş yıldönümü Karşıyaka'da etkinliklerle kutlanacak. Karşıyaka Belediyesi'nin Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği ile birlikte 17-18 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek etkinliklerde Köy Enstitüleri ruhu yeniden canlandırılacak.

Etkinlik programı 17 Nisan 2014 Perşembe günü başlayacak. Saat 09.30'da Köy Enstitüleri mezunları Atatürk Anıtı'na çelenk koyup daha sonra da kent gezisi yapacak. 18 Nisan 2014 Cuma günü ise Karşıyaka Çarşısı İstasyon girişinde stantlar kurularak Köy Enstitüleri canlandırılacak. Köy Enstitüleri'nde müzik dersi veren halk ozanımız Aşık Veysel'in türküleri çalınacak, " Türkiye'nin Geçmişindeki Yarın" konulu fotoğraf sergisi açılacak.

Türkiye'deki eğitim ve kültür sorunlarının Köy Enstitüleri felsefesiyle anlatılacağı panele ise, konuşmacı olarak Yeni Kuşak Köy Enstitüler Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş, eski milletvekillerinden Türkan Miçoğulları, Yar. Doç. Dr. Oktay Gökdemir, eğitimci yazarlar Öner Yağcı ile Fahriye İpek katılacak. İZBAN İstasyonu'ndaki panel, 18 Nisan 2014 Cuma günü saat 14.30'da Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın konuşması ile başlayacak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karşıyaka Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title