Haberler

Köy Çocukları Oyun Parklarına Kavuştu

Sivas İl Özel İdaresi tarafından uygulanan ‘Sağlıklı Yaşam İyi Gelecek’ projesi kapsamında köylerde yaşayan çocuklar oyun parklarına kavuştu.

Sivas İl Özel İdaresi tarafından uygulanan 'Sağlıklı Yaşam İyi Gelecek' projesi kapsamında köylerde yaşayan çocuklar oyun parklarına kavuştu.

Kalkınma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Sivas İl Özel İdaresi tarafından uygulanan 'Sağlıklı Yaşam İyi Gelecek' projesi kapsamında Sivas Valisi Alim Barut'un katılımıyla oyun parkı yapılan merkeze bağlı Çongar, Güney, Ovacık, Alahacı ve Ayli köylerinin park açılışı gerçekleştirildi.

Çongar köyünde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Vali Alim Barut, "Devletimiz vatandaşına, köylüsüne hizmet etmek içi var. Bizde bir proje kapsamında köylümüze bu hizmetleri getirdik. Bu hizmet köylümüzün ve köyümüzün hakkettiği hizmettir. Tabii ki daha iyisi var ama biz elimizdeki imkanları maksimum fayda elde edecek şekilde kullanıyoruz ve dolayısıyla daha fazla köye, köylüye ulaşmak için gayret gösteriyoruz" dedi.

Çongar köyü muhtarı Memduh Boynukısa ise, "Burada bulunmamızın sebebi SODES programı kapsamında köylerimize çocuk parkı ve spor alanı kazandırılmıştır. Bizler köy halkı olarak yapılan bu hizmetten çok memnunuz. Çocuklar ve gençler bu alanlardan fazlasıyla istifade ediyor. Köyümüz şehirlerdeki çocuk parklarına ve spor alanlarına kavuştu" dedi.

Konuşmaların ardından parkların açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından köy çocukları parkta doyasıya eğlendi. Parkların açılış törenine, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, köy ve halkı ve çocuklar katıldı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ovacık Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title