Haberler

Koşun Çocuklar Kütüphaneye" Projesi

Tokat'ın Turhal ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan "Koşun Çocuklar Kütüphaneye" adlı proje kapsamında Gaziosmanpaşa İlkokulu'nda Ali Recai Sökmen anısına eşi Fadime Sökmen, kızları Özlem Asan ve Meltem Türkmen Havaçeliği tarafından yaptırılan kütüphanenin açılışı için tören düzenlendi.

Kütüphanenin açılışında konuşan Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız, kütüphanelerin öneminin çok büyük olduğunu belirterek, "Gelişmiş ülkelerin hepsinde en önemli kurum hangisidir dediğimiz zaman kütüphaneleri göstereceklerdir. Son yıllarda maalesef istatistiklere baktığımızda kütüphaneye ve kitaba verdiğimiz değer gerçekten içler acısı bir durumdadır. Türk insanının yılda altı saatini kitaba ayırması bizim için son derece üzücü bir olaydır. Gelişmek istiyorsak bizim önümüzdeki en büyük engel okur yazarlık yada bu kütüphane müesseselerinin eksikliğidir" ifadelerini kullandı.

Kaymakam Yıldız, Turhal'a büyük bir kütüphane kazandırmak için girişimlere başladıklarını kaydetti.

Fadime Sökmen ise ölen eşi Ali Recai Sökmen'in okumaya çok önem verdiğini ifade ederek, "Çocuklarım, kızım Özlem Asan'ın çalıştığı okula kütüphane yaptırmaya karar verdi. Babalarının adını yaşatmak ve eğitime verdiği önemi desteklemek adına böyle bir şey yaptılar. Ben de onlarla gurur duyuyorum" dedi.

Sökmen'in kızı Meltem Türkmen Havaçeliği de "Bizler de böyle bir girişimde bulunarak adını yaşatmak istedik. Bu ilk açılışımız ve ilk başlangıcımız oldu. Bundan sonra farklı okullarda da kütüphane yaptırmaya elimizden geldiği kadarıyla devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaymakam Yıldız ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldız tarafından Fadime Sökmen'e plaket, sınıf öğretmeni Özlem Asan'a ise başarı belgesi verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Gaziosmanpaşa Turhal Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title