Haberler

Koşulara Katılacak Sporculara Numaraları Dağıtıldı

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Uluslar Arası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu ve Tarihi Kent Halk Koşusu’na katılacak sporculara numaraları dağıtıldı.

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslar Arası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu ve Tarihi Kent Halk Koşusu'na katılacak sporculara numaraları dağıtıldı. Tarihi Kent Halk Koşusu'na katılmak için kaydını yaptıran Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa'nın fethediliş tarihi olan 1326 numarayı aldı.

Bursa'nın fethinin 690'ıncı yılında Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri dolu dizgin devam ediyor. Şenlikler kapsamında bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu ve Tarihi Kent Halk Koşusu'na hem sporcular hem de vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Sukaypark'ta kurulan başvuru masalarına gelen binlerce kişi yarışlara katılmak için kayıt yaptırdı. Bu yıl oldukça çekişmeli geçeceğe benzeyen Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu için bin 20 sporcu başvuruda bulunurken, Tarihi Kent Halk Koşusu için ise 3 bin 150 kişi kayıt yaptırdı. Yarışacak olan sporculara yarış numaraları, kıyafet, şapka, tişört ve gözlük dağıtıldı. Yarışlar öncesi her yıl geleneksel olarak düzenlenen makarna partisi ile de yarışmacılar keyifli bir gün geçirdi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, numara dağıtım töreninde sporcuları yalnız bırakmadı. Tarihi Kent Halk Koşusu'na katılmak için kayıt olan Başkan Dündar, Bursa'nın fethediliş tarihi olan 1326 numarayı aldı. Her iki yarışa da katılacak yarışmacılara başarılar dileyen Başkan Dündar, "Fetih Şenlikleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz Uluslar Arası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu ve Tarihi Kent Halk Koşusu'nun 11'incisini gerçekleştiriyoruz. Yarışlara katılacak olan sporcularımız ve vatandaşlarımız kayıtlarını yaptırıyor. Uluslar Arası Tarihi Kent Koşusu için bin 20 sporcu kayıt olurken, Tarihi Kent Halk Koşusu için ise 3 bin 150 başvuru oldu. Bu yıl katılım olarak en yoğun yıllardan birini yaşıyoruz. Düzenlediğimiz bu yarışlar sportif etkinlikler olmasının yanında Uluslar Arası Atletizm Federasyonu'nun takviminde yer alan Uluslar Arası Tarihi Kent Koşusu ile de şehrimizin tarihi noktalarını da tanıtmış oluyoruz. Bu yarış yabancı atletlerin katılımıyla daha da dikkat çekiyor. Hindistan, Fransa, Kenya, Etopya ve İngiltere gibi ülkelerden 16 atlet yarışa kayıt yaptırdı. Tariki Kent Halk Koşusu da vatandaşlarımızın ailecek katıldığı ve sosyal yönü ağır basan bir faaliyet. Tüm vatandaşlarımızı her iki koşuya da davet ediyorum. Tüm yarışmacılara da şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

Yarışlara katılacak sporcuların yarış öncesi keyifli bir gün geçirmeleri adına makarna partisi düzenlendi. Kazanlarının başına geçen Başkan Dündar, sporculara makarna ikram etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar Osman Gazi Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title