Haberler

Kosovalı 15'liler Dedelerinin Şehit Düştüğü Çanakkale'ye Gitti

Kosovalı 15'liler dedelerinin şehit düştüğü Çanakkale'ye gittiTürkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'Kosovalı 15'liler Çanakkale'de' projesi kapsamında 100'e yakın Ortaokul son sınıf Kosovalı Türk öğrenci, Çanakkale'ye gitti.

Kosovalı 15'liler dedelerinin şehit düştüğü Çanakkale'ye gitti

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'Kosovalı 15'liler Çanakkale'de' projesi kapsamında 100'e yakın Ortaokul son sınıf Kosovalı Türk öğrenci, Çanakkale'ye gitti.

Kosova Demokratik Türk Partisi'nin - (KDTP) girişimiyle gerçekleşen proje kapsamında Prizren'de Türkçe eğitim gören Ortaokul son sınıf öğrencileri, atalarının şehit düştüğü topraklara hareket etti. Prizren'den hareket eden öğrencileri aileleri yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ile KDTP yetkilileri uğurladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle ilk kez gerçekleşen proje kapsamında 15'lik Kosovalı Türk gençlerin dedelerinin şehit düştüğü Çanakkale'de o ruhu yaşayacaklarını söyledi. Kosova Meclis Başkan Vekili Fikrim Damka da, ilk kez gerçekleşen proje kapsamında bu yıl ilk kez sadece Prizren'deki Türk öğrencilerin Çanakkale'ye gönderdiklerini, seneye ise Kosova genelinde Türkçe eğitimin verildiği diğer şehirlerden de öğrencileri göndereceklerini söyledi.

Türkiye'ye ilk kez hareket eden gençler ise çok mutlu olduklarını söyledi. Çanakkale'yi her zaman kitaplardan okuduklarını belirten gençler, orada o ruhu yaşayacaklarının heyecanını yaşadıklarını söylediler.

Yaklaşık bir hafta Türkiye'de kalacak olan gençler, Çanakkale yanı sıra İstanbul'u da gezme fırsatı bulacaklar. Resmi rakamlara göre Çanakkale Savaşı'na 100'ün üzerinde Prizrenli katılarak şehit düştü. Çanakkale şehitliğinde çok sayıda Prizren yazılı mezar taşı bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Prizren Kosova Politika Güncel Haberler

title