Haberler

Kosova Türkleri Milli Bayramı?nda İstanbul?dan Gelen İlköğretim Okulu Öğrencileri Mehter Takımı?nın...

Kosova Türkleri Milli Bayramı'nda İstanbul'dan gelen ilköğretim okulu öğrencileri Mehter Takımı'nın gösterisi büyük ilgi gördü 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı Kosova Demokratik Türk Partisi -KDTP tarafından değişik törenlerle kutlanmaya devam edyor.

Kosova Türkleri Milli Bayramı'nda İstanbul'dan gelen ilköğretim okulu öğrencileri Mehter Takımı'nın gösterisi büyük ilgi gördü

23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı Kosova Demokratik Türk Partisi -KDTP tarafından değişik törenlerle kutlanmaya devam edyor. 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı çerçevesinde Priştine'de gerçekleşen resmi temaslar ardıdan tören, Prizren'de değişik etkinliklerle kutlandı. 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı Priştine'deki resmi temaların ardından Prizren'de İstanbul'dan gelen ve Prizren genelindeki ilköğretim okullarının katılımıyla kortej yürüyüşüyle başladı. KDTP Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ve KDTP milletvekillerinin de eşlik ettiği kortej gösterisinde, İstanbul Başakşehir Cahit Zarifoğlu İlköğretim Okulu öğrencilerinin Mehter Takımı gösterisi büyük ilgi gördü. Kosova'nın tarihi Şadırvan merkezinden geçen çocuk mehteranlar Kosovalılar tarafından büyük ilgi gördü. Daha sonra Prizren Kültür Evi Salunu'nda düzenlenen konserde, Prizren genelinden ilköğretim okulu öğrencilerinin gösterileri büyük ilgi gördü. Konsere çok sayıda öğrenci ve aile katıldı. Çocuk konseri ardından büyüklere yönelik 23 Nisan Konseri düzenlendi. Konserde Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği ilke Gerçek Kültür ve Sanat Derneği'nin konseri büyük ilgi gördü. Geceye Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan yanı sıra çok sayıda üst düzey davetli katıldı. Konser yaklaşık 2 saat sürdü.

Kosova'nın tek Türk belediyesi Mamuşa'da da Türk Bayramı kutlandı

23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı kutlamaları çerçevesinde Mamuşa Belediyesi de bir resepsiyon verdi. Resepsiyona çok sayıda daveli katıldı. 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı dolayısıyla Kosova'nın tek Türk belediyesi olan Mamuşa Belediyesi bir resepsiyon verdi, geceye çok sayıda üst düzey davetli yanı sıra Mamuşa halkı katıldı. Geceye Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçiliği Din Ataşesi Abdullah Vasfı Yüce de katıldı. Gecede Mamuşa Belediyesi Başkanı ve Kosova Türk Adelet Partisi Başkanı Arif Bütüç emeği geçen kurum ve kuruluş temsilcilerine plaket verildi. Gecede folklor gösterileri büyük ilgi gördü. Resepsiyon yaklaşık 2 saat sürdü.

Görüntü Kodu

Çocuk mehteranları gösterisi

Mahir Yağcılar ' KDTP Gen. Bşk. ' Kamu Yönetimi Bkn.

(Haber Kamera Enis TABAK ? KOSOVA DHA)

(Tür: Dış)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

23 Nisan İstanbul Prizren Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title