Haberler

Kosova?nın Bağımsızlık Gününde, Muhalefetin Ne Darbe Yapmasına Ne de Polislerimizin Yaralanmasına...

Dha DIŞ HABER ? "Kosova'nın Bağımsızlık Gününde, Muhalefetin ne darbe yapmasına ne de polislerimizin yaralanmasına müsaade edeceğiz" Başbakan Yardımcısı Haşim Taçi: Bizler koalisyon olarak 100 kişi değil, 1 milyon kişiyi meydanlarda toplayabiliriz Başbakan İsa Mustafa ve Başbakan Yardımcısı Haşim Taçi, Eğitim Sendikaları Birliği temsilcileri ile bir araya geldikten sonra ortaklaşa basın toplantısı düzenledi.

Dha DIŞ HABER ? " Kosova'nın Bağımsızlık Gününde, Muhalefetin ne darbe yapmasına ne de polislerimizin yaralanmasına müsaade edeceğiz"

Başbakan Yardımcısı Haşim Taçi : Bizler koalisyon olarak 100 kişi değil, 1 milyon kişiyi meydanlarda toplayabiliriz

Başbakan İsa Mustafa ve Başbakan Yardımcısı Haşim Taçi, Eğitim Sendikaları Birliği temsilcileri ile bir araya geldikten sonra ortaklaşa basın toplantısı düzenledi. Kosova Bağımsızlığın 8'inci yıl dönümü afişi ile süslenen Başbakanlık basın solunda düzenlenen basın toplantısında ilk konuşan Başbakan İsa Mustafa, 'Sorunların çözümü sokaklarda değildir. Sorunlar, şiddet ve göz yaşartıcı gaz ile değil diyalog yoluyla çözülür' dedi. Başbakan Mustafa, var olan siyasi krizin ülkenin Avrupa entegrasyonu sürecine zarar verdiğini kaydetti. Başbakan İsa Mustafa, '17 Şubat Kosova bağımsızlık gününde muhalefetin ne darbe yapmasını ne de polislerimizi yaralanmasına izin vermeyeceğiz. 17 Şubatta hep beraber bağımsızlık gününü kutlayacağız' dedi. Sırp Belediyeler Birliği Anlaşması'na da değinen Başbakan İsa Mustafa, 'Muhalefet Sırp Belediyeler Birliği için Sırpça terim kullanıyor. Oysa ben Brüksel görüşmelerinde bile Sırpça konuşmam. Biz hükümeti oylarla kurduk. Bu ülkede yumrukların konuşmasına izin vermeyeceğiz. Bunu amaçlayanlara da izin vermeyiz' dedi. Başbakan Yardımcısı Haşim Taçi ise, cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinerek, seçim sürecinin Anayasa'ya uygun şekilde yapılacağını söyledi. Taçi, 'Söz konusu cumhurbaşkanlık seçim sürecini muhalefet şiddet kullanılarak engelleyemez' dedi. Haşim Taçi, muhalefetin kullandığı yöntemlerin Anayasa'ya aykırı olduğunu vurguladı. Taçi, 'muhalefetin kullandıkları yöntemler, PDK ve LDK'ya koalisyonuna yardımcı olmamakla birlikte ülkeye zarar vermekte. Bizler de koalisyon olarak gerekirse iki gün içerisinde 100 bin kişi değil, 1 milyon kişiyi meydanlara toplayabiliriz. ve kimsenin şantajına boyun eğmeyiz' ifadelerini kullandı. Bu arada Kosova muhalefeti,17 Şubat Kosova Bağımsızlık gününde düzenleyeceği genel halk protesto için son hazırlıkları yapıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsa Mustafa Haşim Taçi Kosova Dha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title